Antti Kurvinen kertoi MTV:lle hänen ja Sanna Marinin väleistä – vastaus siihen, pysyykö hallitus kasassa, jätti tulkinnanvaraa

1:48
Millaiset välit sinulla ja pääministerillä on, Antti Kurvinen?

Kohina tieteen, kulttuurin ja liikunnan tukien leikkauksista ja niiden perumisista vei hallituspuolue SDP:n ja keskustan välit melkoiseen umpisolmuun lokakuussa. Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi MTV Uutisten Uutisaamussa, mitä hän ajattelee kohusta nyt ja mitkä ovat hänen sekä pääministeri Sanna Marinin (sd.) keskinäiset välit.

Kurvinen kertoi 12. lokakuuta, että kulttuurista, liikunnasta ja tieteestä ollaan leikkaamassa 40 miljoonaa euroa Veikkaus-tuottojen pienentymisen takia. Pääministeri Marin oli erikseen pyytänyt, ettei Kurvinen tulisi asialla julkisuuteen, sillä leikkauksia yritettäisiin yhä perua.

Kolme vuorokautta myöhemmin Marin ilmoittikin Veikkaus-leikkausten perumisesta.

MTV Uutiset kysyi Veikkaus-asian hoidosta keskustan ja SDP:n piiripäättäjiltä. Keskustaväki antoi murska-arvion Marinille (arvosana 5) ja demarit Kurviselle (5,6). Miltä arvio kuulostaa nyt?

– Olen ottanut sen linjan, että en kommentoi tapahtunutta enempää. Toimisin yhä samalla tavalla, ainoa reilua oikeudenmukainen tapa toimia. Minun pitää nauttia ennen kaikkea eduskunnan luottamusta, Kurvinen kommentoi MTV:n Uutisaamussa.

Mutta miten kohu nakersi hallituksen välejä ja jo ennestään hauraita keskustan ja SDP:n välejä? Miten Kurvinen ja Marin tulevat keskenään toimeen? Kurvinen piti pienen tauon ennen vastaustaan.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

– Sellaiset välit, että hallitus toimii ja menee eteenpäin.

Pysyy kasassa?

– Toivottavasti.

Kurvisen mukaan politiikassa on normaalia, että välillä myös päättäjäpuolueiden kesken tulee törmäyksiä.

– Ne selvitetään ja mennään eteenpäin. On myös armollista, että koska politiikassa tulee niin paljon tavaraa, ei ole aikaa pitkiin debriefingeihin, vaikka se voisi olla tarpeellsita. Unohdus on joskus tarpeen.

Korjattu kirjoitus- ja asiavirhe toisesta kappaleesta klo 11.14: Marin pyysi erikseen, ettei Kurvinen tulisi asiassa julkisuuteen. Jutusta sai aiemmin päinvastaisen kuvan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja