Sanna Marinin "boomer-päivitys" sai poliitikot takajaloilleen: "Me boomerit otetaan heti coolimmin, kun pääministeri lopettaa juhlimisen"

0:21
Pääministeri Sanna Marin kommentoi tietoja Kesärannan bilejatkoista EU:n huippukokouksessa Brysselissä aiemmin tällä viikolla.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) Instagramissa julkaisema "boomer-päivitys" on herättänyt kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää Marinin avausta myös Sanna Marinin puolueen omien äänestäjien pilkkaamisena.

Marinkehotti päivällä Instagramissa julkaistussa tarinassa boomereita, eli keski-ikäisiä ja sitä vanhempia, ottamaan rennosti.

Marinin tarinassa on kuva hymyilevästä pääministeristä, jonka takana seisoo kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.). Videon äänenä on muusikko Benjamin Peltosen Boomeri-kappaleen kertosäe, jossa ”boomereita kehotetaan pistämään jäitä hattuun ja ottamaan coolimmin ja relaamaan, jotta nämä eivät olisi debby downereita”.

Marin viittasi päivityksellään ilmeisesti tapaan, jolla hänen vapaa-ajan viettoaan on kommentoitu mediassa ja politiikan piireissä viime päivinä.

Huomiota ovat saaneet muun muassa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa järjestetyt illanvietot, joihin on osallistunut esimerkiksi viihdemaailmasta tunnettuja nimiä.

"Puheenjohtaja-pääministeri kettuilee puolueensa ydinkannattajille"

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo lupaa omassa tviitissään ”boomereiden ottavan heti coolimmin, kun pääministeri lopettaa velkarallin ja juhlimisen sekä alkaa keskittyä työhönsä eikä imagonsa rakentamiseen somessa”.

Perussuomalaisten Riikka Purra pitää Marinin irtiottoa silkkana äänestäjien nokitteluna.

– Kun puheenjohtaja-pääministeri kettuilee puolueensa ydinkannattajille, eivät asiat taida enää olla ihan kunnossa. Tuleeko pääministerin ylikierroksilla käymisestä kenellekään mieleen muuan A. Stubb, Purra kysyy tviitissään.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ”kiittelee” Marinia uuden sanan oppimisesta.

– Joka päivä oppii jotain uutta. En ollut kuullutkaan ”boomerista”! Mikäköhän se on ruotsiksi? Jos olisimme USA:ssa se tarkoittaisi vuosina 1946–1964 syntyneet, Henriksson kirjoittaa Twitterissä. 

– Jos tulkinta on sama Suomessa niin silloinhan meillä on viisikossa myös yksi! Hyvä niin!

Vihreiden entinen puheenjohtaja, eurokansanedustaja Ville Niinistö uskoo Marinin saaneen mitä halusi.

– Hän keräsi pisteet siltä yleisöltä mitä haki. Samalla hälinä vie terää tarvittavaltakin politiikan kritiikiltä, Niinistö tviittasi.

– Marinin brändäys sekä Time-lehden kansivaiheessa että nuori pääministeri osaa myös juhlia -vaiheessa on virkistävää, ja hyväksi Suomi-kuvalle. Häiritsevää on löysä ja sanojen vastainen luonto- ja ilmastolinja – jossa juuri nuoret odottaa tekoja. Mutta se jää mielikuvien alle, Niinistö toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja