Tiikerikääretorttu

4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta
n. 1 dl ananasmehua

100 g valko- tai taloussuklaata
2 tl öljyä
1 prk (250 g) rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tlk (n. 400 g) ananasta
(2 dl vadelmia tai punaherukoita)

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään (ei kaakaojauhetta) ja lisää ne siivilöiden muna-sokerivaahtoon.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Siivilöi toisen taikinan joukkoon kaakaojauhe ja sekoita.
4. Pane molemmat taikinat eri muovipusseihin. Leikkaa saksilla pussien kulmaan reiät.
5. Pursota ruskea taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille raidoiksi vinottain pellin kulmasta vastakkaiseen kulmaan jättäen väleihin tilaa vaalealle taikinalle.
6. Pursota vaalea taikina tummien raitojen väleihin.
7. Paista kääretorttua 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.
8. Anna leivonnaisen jäähtyä pellillä muutama minuutti ja kumoa se leivinpaperin päälle. Käännä levy vähän jäähtyneenä varovasti niin, että paistopinta tulee ylöspäin.
9. Valmista täyte. Paloittele suklaa pienehköön kattilaan ja mittaa joukkoon öljy. Pane kattila isompaan kattilaan jossa on vettä. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa. Sekoita suklaa tasaiseksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
10. Kostuta kääretorttupohja ananasliemellä. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Ripottele päälle pieniksi paloitellut ananakset (ja halutessasi marjat). Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.

VINKIT

* Jos haluat viljaisamman maun torttuun käytä vehnäjauhojen asemesta sihtiruisjauhoja. Raidoista ei tule silloin yhtä vaaleita kuin vehnäjauhoilla valmistettu.
* Jos vaihdat vehnäjauhot perunajauhoiksi sopii torttu myös keliaakikoille.
* Voit käyttää suklaan asemesta rahkan joukkoon 1 dl kuohukermaa vatkattuna, lisää täytteeseen silloin noin 0,5 dl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria.
* Käytä ananaksen asemesta 4-5 dl pakastettuja mansikoita, punaherukoita, lakkoja tai puolukoita. Myös suomalaiset vadelmat sopivat hyvin.

Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat