Tiia Hautala löysi taisteluvireen

Tiia Hautala jätti Sydneyn olympia-areenan seitsenottelun avauspäivän jälkeen silmät kyynelissä. Sunnuntaina toisen kilpailupäivän jälkeen hän palasi radalta tyytyväisenä kahdeksanteen sijaan, joka irtosi 6173 pisteellä tasoltaan vaisun ottelun päätteeksi.

-En olisi uskonut, että tällainen tulos riittää pistesijaan, Hautala ihmetteli ja arveli, että vaisu taso saattoi johtua olympialaisten takia poikkeuksellisen pitkästä kaudesta. Susanna Rajamäki sijoittui kilpailussa 13:nneksi 6021 pisteellä. Hän oli toinen kaikkiaan 27:stä ottelun loppuun vieneestä urheilijasta, joka pystyi Sydneyssä henkilökohtaiseen ennätykseen. Olympiavoittajaksi nousi avauspäivän jälkeen kolmantena ollut ennakkosuosikki, britti Denis Lewis 6584 pisteellä. Ottelua tasoa kuvaa hyvin se, että Lewis on tänä vuonna otellut yli 6800 pistettä. Kisan kakkonen oli Venäjän Jelena Prohorova 6531 pisteellä.

Hautala: Koko vuotta ei voi miettiä yhtä kisaa

Hautalan kilpailu alkoi vaisusti. Koko ensimmäinen päivä sujui alakanttiin. Toisen päivän avauslajissa pituushypyssä Hautala ponnisti 612, mutta roiskaisi kaksi selvästi pitempää yliastuttua, jotka vakuuttivat hänelle, että fysiikka on kunnossa. Pituushypyn sytyttämänä Hautala heitti verryttelyssä keihästä liki 50 metriä ja kilpailussa 45,40.

Sitä paremmin hän on kiskaissut vain ennätysottelussaan Sevillassa viime kesänä. 800 metriä sujui kuin lentämällä uran toiseksi parhaaseen otteluaikaan 2.14,90. Ottelun jälkeen Hautala arveli, että syy vaisuun ensimmäiseen päivään löytyy kilpailuun valmistautumisesta.
-Koko vuoden ajattelin vain näitä kisoja ja se muodostui taakaksi. Nyt opin, että koko vuotta ei voi miettiä yhtä kisaa, Hautala sanoi.

Rajamäki ennätykseen joka ottelussa

Susanna Rajamäki sai Sydneyn olympialaisista sopivasti lisäintoa alkavaan harjoitustalveen. Valmennuksellisesti välietapiksi Amsterdamin 22-vuotiaiden EM-kisoille aiottu kausi päättyi Sydneyssä 13. sijaan ennätyspisteillä 6021. Kuluvan kauden kisoissa Rajamäki on parantanut ennätystään joka kerta. Edellinen ennätys 6014 pistettä oli peräisin Lahden Kalevan kisoista.

Sydneyssä Rajamäki teki ennätyksensä 100 metrin aidoissa (13,60) ja 800 metrillä (2.18,47). Muista lajeista kuula (13,87) ja keihäs (37,00) sujuivat hieman alakanttiin. Korkeudessa ylittyi normaalitulos (166) ja pituudessa hän ponkaisi uransa toiseksi parhaan ottelutuloksen 636, joka nosti 21-vuotiaan lahjakkuuden hetkeksi kahdeksan parhaan joukkoon.
-22-vuotiaiden EM-kisat ovat ensi kesän päätavoite, mutta jos menee hyvin, niin sieltä ehtii myös aikuisten MM-kisoihin, ikäluokkansa Euroopan ykkönen valotti tulevaisuuttaan.

Poriin opiskelemaan

Sydneyn ottelun perusteella Rajamäki voisi jo ensi vuonna olla MM-kisoissa aivan pistesijan tuntumassa, jos hän kykenee vähänkin parantamaan korkeuden ja keihään tuloksia.
-Jään niissä helposti muille 25 pistettä, Rajamäki tuumi ottelun jälkeen. Olympiaurakan jälkeen edessä on hetken huili ja muutto Poriin opiskelemaan sairaanhoitajaksi.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat