Mainos

Tiger-yökerhoammuskelusta kovat tuomiot

Tiger-yökerhon ampumistapauksesta syytetty 39-vuotias mies on saanut kovat tuomiot Helsingin käräjäoikeudessa.

Ngoc Hai Vu tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä, törkeästä vammantuottamuksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Yhteensä rikosnimikkeitä oli yhdeksän. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan oikeudenkäyntikuluja valtiolle ja korvauksia uhreille lähes 50 000 euoa.

Mies on myöntänyt ampuneensa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Tiger-yökerhossa syyskuun lopulla. Välikohtauksessa loukkaantui kaksi miestä, mutta he ovat päässeet pois sairaalahoidosta. Vakavammin loukkaantunutta miestä osui muun muassa päähän. Toista miestä osui harhalaukaus jalkaan.

Puolustus vetosi oikeudessa siihen, että ase laukesi vahingossa kolmesti kamppailutilanteessa. Oikeuden mukaan tälle ei ole löytynyt todisteita. Tuomion mukaan ampuja tiesi, että lähietäisyydeltä ammutut laukaukset ovat suurella todennäköisyydellä tappavia.

Oikeuden mukaan kyse oli kostosta, koska uhri oli hetkeä aiemmin hyökännyt miehen kimppuun. Ampuminen yökerhon tupakkaterassilla vaaransi myös muiden paikalla olijoiden hengen.

Ulkomaalaistaustaisella miehellä on raskas rikostausta. Hän on aiemmin syyllistynyt omaisuus-, huumausaine- ja väkivaltarikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.