Tiger Woods on palannut! Golflegenda liikuttui kyyneliin viiden vuoden odotuksen päätyttyä

Tiger Woods teki paluun golfin PGA-kiertueen turnausvoittajaksi varmistettuaan kauden päätöskisan voiton Atlantassa.

Woods, 42, päätti samalla yli viisi vuotta kestäneen odotuksen seuraavasta turnausvoitostaan. Takana on pitkä taistelu selkäleikkauksineen.

Urallaan 14 major-titteliä voittanut Woods päätti kauden päätöskilpailun tulokseen 11 alle parin. Toiseksi sijoittui kahden lyönnin erolla yhdysvaltalainen Billy Horschel.

Voiton lähestyessä tunteet alkoivat vyöryä pintaan Woodsilla.

– Minulla oli vaikeuksia olla itkemättä viimeiselle reiälle tultaessa, Woods sanoi.

– Yhtäkkiä se alkoi iskeä minuun, että minä voitan tämän turnauksen. Olen ollut jumissa 79 (turnausvoitossa) nyt viisi vuotta. 80 tuntuu perhanan hyvältä.

Woods suuteli voiton jälkeen tyttöystäväänsä Erica Hermania ja halasi agenttiaan Mark Steinbergia samalla kun järjestysmiehet pitivät hullaantuneita faneja loitommalla golftähdestä.

Kivut veivät uskon pelaamisesta

Woodsille tehtiin huhtikuussa 2017 selkärangan korjausoperaatio, josta hän toipui pelikuntoon tämän vuoden kesällä. Sen jälkeen viheriöillä on nähty aivan uusi mies.

– Kroppani oli aivan hajalla, Woods muisteli lähtötilannettaan.

– Aallonpohja oli silloin, kun en voinut tietää, pystynkö enää pelaamaan ilman kipua.

– En voinut ajatellakaan pelaamista. En voinut istua, en kävellä. En voinut maatakaan ilman tuntematta kipua selässä ja jalassa, Woods jatkoi.

Haastajat putosivat nopeasti kyydistä

Woods lähti päätöspäivään kolmen lyönnin johdossa ennen Rory McIlroyta ja Justin Rosea. Heistä McIlroy lähti viimeiselle kierrokselle Woodsin parina ja putosi nopeasti leikistä.

Pian alkoivat ongelmat myös maailman ykköspelaajalla Rosella. Samaan aikaan Woods jatkoi tasaista työtään, mikä pakotti muut riskinottoon.

Woods hankki välissä viiden lyönnin etumatkan, jota eivät kolmella reiällä tulleet bogeyt enää syöneet.

Lue myös:

    Uusimmat