Tietoturvatiimi testasi, onnistuuko Tesla-huijaus – näin kävi

Yhä useammat nykyaikaiset ajoneuvot käyttävät internetiin kytkettyjä ominaisuuksia. Näiden ominaisuuksien mukavuus voi kuitenkin tarjota aivan uuden hyökkäyspinnan. 

Insideevs-autosivusto kertoo tietoturvatutkijatiimi Myskin projektista. Tiimi pyrkii paljastamaan Teslan autojen haavoittuvuuksia Yhdysvalloissa.

Myskin tietoturvatiimi huijasi testimielessä autoilijoita, jotka käyttivät Teslan tarjoamaa ilmaista internetiä Supercharger-asemilla ja huoltoasemilla. 

Kun kuljettajat yhdistivät Teslansa internetiin, se tarjosi tietoturvahyökkääjille kaikki tarvittavat tiedot uuden avainkortin luomiseksi.

Huijaus onnistui

Ensi tiimi hankki muutaman sadan dollarin Flipper Zero -laitteen. Flipper-laitteesta voi tehdä wifi-hotspotin, eli sen internet-yhteyden voi jakaa muiden laitteiden käyttöön.

Flipper Zero -laite muistuttaa 2000-luvun alusta tuttua Tamagochia.

Tiimi nimesi hotspotin samaksi kuin miksi Teslan latausaseman wifi oli nimetty. Kun pahaa-aavistamaton kuljettaja yhdisti itsensä hotspotiin, selain avasi sivun, joka näytti Teslan viralliselta sivustolta.

Kun kuski syötti Tesla-tilinsä tiedot, tiedot näkyivät pian Flipper Zero -laitteen ruudulla. Monivaiheisen tunnistuksen myötä kaikki oli valmista.

Tiimi kirjautui Flipperiin tallentuneiden tietojen avulla Teslan sovellukseen puhelimella. Sovelluksen avulla tiimi pystyi nähdä auton sijainnin tapahtuman jälkeen.

Vaikka kyseistä puhelinta ei oltu valtuutettu avaimeksi, valtuutus onnistui näppärästi, kun puhelin vietiin lähelle autoa. Valtuutus ei vaadi avainkorttia tai muuta vahvistusta.

Tiimi olisi voinut päästä sisään autoon ja käynnistää sen. Tiimi ilmoitti ongelmasta Teslalle.

Katso myös: Umpijäinen Tesla aiheutti vaikeuksia – näin kuski pääsi autoonsa

Umpijäinen Tesla aiheutti vaikeuksia – näin omistaja pääsi autoonsa 0:34
Kuskin piti ottaa kovat keinot käyttöön päästäkseen Teslaansa.

Lähde: Insideevs

Lue myös:

    Uusimmat