Riita käytetyn Teslan yllättävistä korjausmaksuista selvisi – näin suomalaiskuluttajalle kävi

Kuluttajariitalautakunnan tuore päätös koskee Tesla-kauppoja. Lautakunta ei suosita hyvitystä riita-asiassa.

Tarina alkoi siitä, kun kuluttaja osti osamaksulla myyjäliikkeeltä vuonna 2015 käyttöönotetun Tesla Model S -auton 43 888 eurolla. Kauppa tehtiin tammikuun alussa 2023.

Vielä tammikuussa ostaja ilmoitti korjaustarpeista ja kertoi teettävänsä korjauksia Teslan tuulilasinpyyhkijöihin, vetoniveliin sekä sähkö- ja jäähdytysjärjestelmiin.

Kuluttaja vaati myyjäliikkeeltä hyvityksenä 1 037,40 euroa. Kyseinen summa olisi kattanut tammikuuhun mennessä ilmenneet korjaustarpeet kokonaisuudessaan.

Myyjä vetosi siihen, että valtaosin kyse on auton kuluvista osista. Asiakkaalle ehdotettiin käytetyn pyyhkijänvarren ostamista 55 euron hintaan, mutta asiakas korjautti autoa Teslalla.

Kaiken kaikkiaan myyjä kuitenkin maksoi korjauskuluista 845 euroa. Ero vaaditun ja maksetun summan välillä oli siis 192,40 euroa, ja asia päätyi kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn.

Päätös puoltaa myyjää

Lautakunta käsitteli asiaa ja totesi, että se ei suosita lisähyvitystä kuluttajalle.

– Ostajalla on aihetta varautua siihen, että käytettynä ostettuun ajoneuvoon voidaan joutua tekemään välttämättömiä korjauksia ehkä piankin kaupanteon jälkeen. Korjauskustannukset eivät kuitenkaan saa muodostua kohtuuttoman korkeiksi ajoneuvon ikä, kauppahinta ja sillä ajetut kilometrit huomioon ottaen, lautakunnan päätöksessä kirjoitetaan.

Lautakunta katsoi, että kaupan kohde ei ole ollut olosuhteet huomioon ottaen huonompi kuin kuluttajalla on ollut perusteltua aihetta odottaa.

Ammattilaisen arvio: Nämä varusteet Suomen ilmastossa sähköautossa olisi hyvä olla 1:58
KATSO MYÖS: Oletko ostamassa käytettynä maahantuodun sähköauton? Ole tarkkana tämän asian kanssa

Lue myös:

    Uusimmat