Tiesitkö tätä: Tilaa talkkari mökillesi ja säästä veroissa!

Voit saada apua myös vapaa-ajan asuntosi kunnossapitoon. Mökkitalkkarit hoitavat tapauskohtaisesti mökkisi kunnostus- ja rakennustyöt, ja voit saada heidän palveluistaan myös kotitalousvähennystä.

Mökkeihin ja muunlaisiin vapaa-ajan asuntoihin erikoistuneet talonmiehet, mökkitalkkarit, ovat avuksi silloin, kun kaipaat mökillesi vaikkapa uutta terassia. Palveluita tarjoavia yrityksiä löytyy pitkin Suomea.

Espoon saaristossa ja lähiseuduilla toimiva mökkitalkkari Pasi Fagerström kertoo, että hänen palveluihinsa kuuluvat ainakin pienet remontit, piha- ja puutyöt, tarkastuskäynnit ja lämmitykset.

– Olen huomannut, että Espoon lähisaaristossa on tarve tällaiselle palvelulle. Liikun yleensä veneellä, joten keskityn palveluissani avovesikauteen, Fagerström sanoo.

Niin ikään Etelä-Suomen alueella yritystä pyörittävä Vesa Jauhiainen kertoo asiakkaita riittävän.

– Tällä hetkellä rakennan terasseja ja patioita erilaisille mökeille, mutta yleisimmät hommani ovat mökeillä tapahtuvia perusparannuksia.

Koska työtä tehdään paljon ulkona, on se luonnollisesti riippuvainen sääoloista. Osa talkkareista tekee töitä myös talvisin, ja yksi yleinen työtehtävä silloin ovat katoilta tehtävät lumenpudotukset.

Kotitalousvähennys myyntivalttina

Mökkitalkkareiden hinnasto riippuu luonnollisesti urakan laadusta. Jauhiainen kuitenkin kertoo, että mökkitalkkarin peruspalkka pyörii kolmenkymmenen euron tuntitaksan hujakoilla.

Mökkitalkkareiden palvelut kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin. Useat asiakkaat ovatkin tietoisia edusta, kun lähtevät mökkitalkkareille soittelemaan.

– Kyllä kotitalousvähennys on näiden yritysten myyntivaltti, ja monet tietävät vähennysmahdollisuudesta. Vähennyksen määrä on toisinaan hieman epäselvä, sillä se muuttuu joskus, Jauhiainen sanoo.

Kotitalousvähennyksellä tarkoitetaan verosta miinustettavaa summaa. Jos saat kotitalousvähennystä esimerkiksi 1500 euroa, joudut näin ollen maksamaan 1500 euroa vähemmän veroa.

Kotitalousvähennystä voi tällä hetkellä saada enimmillään 2000 euroa, kun vielä viimevuonna vähennyksen maksimimäärä oli tuhat euroa enemmän. Asiakkaan on kuitenkin itse maksettava 100 euron arvoinen omavastuuosa.

MTV3/Paula Koski

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja