Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö? Tästä syystä pastavesi vaahtoaa

Shutterstock
Julkaistu 15.01.2014 18:53

Pastaveden vaahtoaminen on tuttu juttu kaikille pastan ystäville, mutta tiesitkö, mistä ilmiö johtuu?

Kun heität keittämätöntä pastaa kiehuvaan veteen, vesi alkaa vaahdota. Oletko ikinä miettinyt, mistä pastaveden vaahtoaminen johtuu?Foodbeast-sivuston mukaan vaahto on kemiallinen ilmiö, joka syntyy, kun kiehuva vesi ja pasta yhdistetään.

Pasta on valmistettu jauhoista, vedestä ja joskus kananmunista. Tärkkelys ja proteiini kuivataan ja niistä tehdään pastaa. Kun sitten heität raa'an pastan kiehuvaan veteen, tärkkelys imee kosteassa ja kuumassa ympäristössä vettä itseensä niin kauan, että se rikkoutuu. Silloin tärkkelysmolekyylit leviävät veteen luoden pastan ystäville tutun vaahdon.

Tärkkelys on myös syy siihen, miksi spagetit tarrautuvat toisiinsa kesken keittämisen. Tämän vuoksi keittovettä kannattaakin sekoittaa aina välillä. Kun spagetit ovat kypsiä, vesi on jo täynnä tärkkelystä. Vettä kannattaakin säästää ja lisätä kastikkeen joukkoon, jotta se tarrautuu paremmin kiinni pastaan.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Foodbeast

Lisää aiheesta:

Älä missään nimessä tee näin, kun keität pastaaAsiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Pastan keitinveteen ei koskaan kannata lisätä öljyä – tässä syy
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!

  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!