Tiesitkö tästä katsastuslain omituisuudesta? IL: Korjauskehotuksesta ei pääse eroon, vaikka vian korjaisikin

Iltalehteen yhteyttä ottanut autoilija kertoo tyrmistyneensä, kun hänen autonsa rekisteriotteeseen merkittyä korjauskehotusta ei saanutkaan pois, vaikka vika oli korjattu.

Katsastuksessa vierailleen jyväskyläläismiehen autosta oli palanut polttimo, joten rekisteriotteeseen tuli merkintä korjauskehotuksesta. Mies halusi kuitenkin "puhtaat paperit", joten hän laittoi polttimon kuntoon välittömästi ja palasi katsastuskonttorille pyytämään rekisteriotetta, jossa korjauskehotusmerkintää ei olisi.

Tämä ei kuitenkaan onnistunut.

Katsastuskonttori kertoi asiakkaalleen, että uuden rekisteriotteen saamiseksi koko auto olisi pitänyt katsastaa uudelleen. Siitäkin huolimatta, että se oli hetkeä aiemmin katsastettu ja ainoaksi puutteeksi todettu palanut polttimo.

Katso alla olevalta videolta, miten autojen katsastusta muutettiin aiemmin tänä vuonna.

5:59

Nyt korjauskehotus-merkintä seuraa auton papereiden mukana aina seuraavaan katsastukseen. Kyse on Trafin asettamasta kiellosta.

– Katsastajalla ei ole oikeutta poistaa korjauskehotustietoja, vaikka asiakkaan pyynnöstä tarkastaisikin, että viat on korjattu. Tällainen vapaaehtoinen tarkastus ei ole juridisesti katsastuspäätös, jolla olisi vaikutusta rekisteritietoihin, Trafin erityisasiantuntija Markku Kärkkäinen vahvistaa Iltalehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja