Tiesitkö: Tässä ovat kotisi pahimmat pöpöpesäkkeet!

Luottokortit, suolasirotin, kännykkä ja kaukosäädin. Olisitko uskonut, että nämä ovat muutamia kotisi pahimmista bakteeripesäkkeistä? Asiat, joita käytät paljon, mutta joita peset vain harvoin ovat yleensä likaisempia.

Listasimme kodin yleisimmät bakteeripesäkkeet.

Kaukosäädin

Kaukosäätimet unohdetaan usein pesulta, mutta niitä käytetään lähes päivittäin. Etenkin hotellihuoneissa ne ovat todellisia pöpöpankkeja.

Päiväpeitto

Mllin viimeksi pesit päiväpeitteesi? Aivan. Lisäksi vietät aikaa sen päällä samoissa vaatteissa, joissa olet istunut bussissa, töissä, elokuvateatterissa...

Luottokortit

Nämä pienet muoviset ystäväsi ovat jokapäiväisessä käytössä ja kaiken kukkuraksi asustavat samassa kodissa bakteereja vilisevien rahojen kanssa. Pyyhkäisepä siis joskus kevyesti kostealla rätillä luottokorttejasi. Älä kuitenkaan missään nimessä kastele korttia. Muista myös kuivata se hyvin ennen kuin sujautat sen takaisin lompakkoosi.

Hammasharjateline

Oletko koskaan kurkannut hammasharjamukisi pohjalle? Jokaisella hampaiden pesulla sinne putoaa tipoittain vettä, likaa ja hammastahnaa. Muista siis pestä hammasharjatelineesi säännöllisin väliajoin.

Jääkaapin päällynen

Jääkaapin päälle tulee harvemmin kurkistettua, vaikka ehkä kannattaisi. Korkealla olevat pinnat joihin et helposti ylety keräävät runsaasti pölyä jota et juuri koskaan muista pyyhkiä. Ota siis tavaksesi pyyhkiä myös jääkaapin päällynen ja muut korkealla olevat tasot muun siivouksen yhteydessä.

WC-paperirullateline

Ymmärrät varmaan miksi tämä kyseinen paikka kerää suunnattomasti bakteereja. Pyyhi se siis desinfiointiaineella aina siivotessasi vessa.

Valonkatkaisimet

Kosket valonkatkaisimia useita, useita kertoja päivässä, myös likaisilla käsillä. Se on siis otollinen paikka bakteerien kerääntymiselle ja leviämiselle. Pyyhi valonkatkaisimet kostealla liinalla jossa on desinfiointiainetta ja kuivaa hyvin välittömästi.

Suola- ja pippurisirottimet

Suola-ja pippurisirottimia kosketaan usein ruoasta tahmaisilla käsillä ja ruoanlaiton yhteydessä, niitä on siis syytä pestä säännöllisesti siinä missä muitakin keittiötarvikkeita. Aina ennen kuin täytät sirottimet mausteella, muista tyhjentää ne vanhoista mausteista ja pestä sirottimet tiskinpesuaineella tai pesukoneessa.

Maton alunen

Ongelmat lakaistaan usein maton alle, niinhän se on. Mikäli et vie mattoja ulos asunnosta siivotessasi, mattosi alunen on taatusti täynnä pölyä. Seuraavalla kerralla siivotessasi vie siis matot ulos tuulettumaan ja siivoa lattia kunnolla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja