Tiesitkö tämän seksikkään vaatteen terveysvaikutukset?

Pitkän historian omaavaa korsettia pidetään yhtenä seksikkäimmistä alusasuista. Paitsi että se korostaa naisellisia muotoja kaventamalla vyötäröä ja tuomalla rintoihin ryhtiä, korsetti voi oikeasti myös muokata kehoa.

Näissä tapauksissa korsetilla voi olla myös terveysvaikutuksia:

Raskaat rinnat

Joillekin raskaat rinnat voivat aiheuttaa päänsärkyä. Korsetti tukee ryhtiä ja kannattelee rintoja, jolloin päänsäryt voivat hellittää.

Raskauden jälkeen

Korsetti tukee vatsaa ja keskivartaloa, mikä voi auttaa raskauden jälkeen pömpölleen jäänyttä mahaa vetäytymään. Raskauden aikana sisäelimet voivat vaihtaa paikkaa. Korsetti tavallaan "pakkaa sisäelimet tiivimpään pakettiin".

Selkävaivat

Jo vuosisatoja korsetilla on hoidettu skolioosia, eli selkärangan kieroutumaa sekä suoristettu ryhtiä. Korsetti nostaa vatsan sisäistä painetta ja auttaa näin tukemaan selkärankaa. Jotkut selkävaivoista kärsivät käyttävät korsettia selviytyäkseen paremmin työpäivästä istuma- tai seisomatyössä.

Painonhallinta

Korsetti kiristää vatsan seutua, joten syödessä kylläisyyden tunne voi tulla aiemmin.

Älä kiristä liikaa

Korsetin käytössä täytyy muistaa, että sitä ei saa kuroa liian kireälle. Liian tiukka korsetti estää verenkiertoa ja voi aiheuttaa jopa pyörtymisen. Varma merkki siitä, että korsetti on liian kireällä, on kipu. Silloin korsettia on löysättävä tai se on riisuttava.

Korsetin pukeminen voi myös nostaa hieman verenpainetta, siksi vaatekappale on syytä pukea ja riisua rauhallisesti, ettei verenpaine pääse heittelemään liian rajusti.

Studio55.fi/Piritta Palokangas

Lähde: www.bellemodeste.com

Lue myös:

    Uusimmat