Mainos

Tiesitkö tämän? Applen iPhonessa on näppäimistöön piilotettu hiiri

Uudemmissa iPhone-malleissa on ollut piilossa hiiri-toiminto jo tovin.

Moni iPhonea käyttävä on varmasti tullut liikuttaneeksi suurennuslasia tai kursoria painamalla sormea näyttöä vasten tekstiä kirjoittaessaan. Tämän lisäksi laitteen tekstinsyötössä on piilotettuna hiiri tarkempaa tekstinkäsittelyä varten.

Jos iPhonessasi on 3D Touch -ominaisuus, voit nopeuttaa tekstinkäsittelyä hiiri-toiminnolla. 3D Touch löytyy iPhone 6S, 6S Plus, 7 ja 7 Plus -malleista.

Normaalisti kirjoitusvirhe iPhonen tekstinsyötössä tulisi korjattua näpäyttämällä korjattavaa kohtaa, mutta usein oma sormi on edessä, kun korjattavaan kohtaan yrittää tähdätä.

Applen ratkaisu tähän ongelmaan on näppäimistöön piilotettu hiiri.

Hiiren saa esiin pitämällä näppäimistöstä mitä tahansa merkkiä painettuna, kunnes näppäimistö muuttuu tyhjäksi. Näppäimistö toimii nyt kosketuspintana ja kursoria näytöllä voi ohjata sormella – aivan kuin käytössä olisi hiiri.

Tällä toiminnolla on helpompi merkitä suurempia alueita tekstiä tai yksittäisiä sanoja.

Hiiren käyttäminen voi vaatia hieman totuttelua, sillä se reagoi herkemmin vaihtelevaan paineeseen kuin pelkästään ruudun näpäyttämiseen. Lopulta hiiri kuitenkin helpottaa iPhonen käyttöä, jos kirjoitat ja editoit laitteella paljon tekstiä.


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.