Tiesitkö? Nämä tähdet ovat sairastaneet rintasyövän

Lokakuu on perinteisesti kuukausi, jolloin ympäri maailmaa tuetaan aktiivisesti rintasyöpätutkimusta. Rintasyöpä on länsimaisten naisten yleisin syöpätyyppi ja useat Hollywood-tähdet tekevät hyväntekeväisyystyötä valistamalla ihmisiä rintasyövästä – useimmat heistä sairauden itse selättäneinä.

Rintasyövän sairastaa joka kahdeksas nainen, ja se tarkoittaa sitä, että myös Hollywoodissa lukuisat naiset ovat saaneet syöpädiagnoosin, käyneet leikkauksessa ja saaneet sädehoitoja. Tiesitkö sinä, että nämä tähdet ovat sairastaneet rintasyövän?

Giuliana Rancic

E!-kanavan juontajana tutuksi tullut Giuliana Rancic ilmoitti vuosi sitten sairastuneensa rintasyöpään vasta 36-vuotiaana. Syöpä havaittiin juontajalla hedelmöityshoitojen aikana.

– Kun yritimme saada kolmatta kertaa lasta hedelmöityshoitojen avulla, selvisi, että minulla on rintasyöpä, Rancic kertoi ohjelmassa.

Ensimmäisten leikkausten aikana kaikkia syöpäsoluja ei saatu poistettua ja Rancic joutui sittemmin laajempaan leikkaukseen, joiden tulokset vaikuttavat lupaavilta. Juontaja synnytti esikoisensa heinäkuussa.

Kathy Bates

Näyttelijä Kathy Bates selätti jo miltei vuosikymmen sitten munasarjasyövän. Viime kuussa näyttelijätär kertoi, että hänellä oltiin diagnosoitu rintasyöpä ja molemmat hänen rinnoistaan poistettiin.

– Perheeni kutsuu minua Katiksi, koska olen aina jalat maassa enkä tee tässäkään poikkeusta, Bates kertoi People-lehdelle.

Vaikka näyttelijättären keho on nyt käynyt läpi valtavan muutoksen, viihtyy Bates nahoissaan. Hän kirjoitti tovi sitten Twitteriin, ettei kaipaa rintojaan yhtä paljon kuin Harry's Law -sarjaa.

Maura Tierney

Teho-osasto-sarjasta tuttu näyttelijä Maura Tierney kertoi vasta aiemmin tänä vuonna, että hänellä diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2009. Tierney ei ollut tuolloin uskoa uutista todeksi.

– Esitin itselleni valtavasti kysymyksiä ja olin kauhuissani, en vain syöpädiagnoosin vuoksi vaan siksi, että pelkäsin kemoterapiaa, Tierney kertoo.

Näyttelijättären syöpä diagnosoitiin hyvin aikaisessa vaiheessa. Hän tekee nykyään töitä kertoakseen ihmisille syövästä erilaisten kampanjoiden muodossa.

Edie Falco

Sopranos-sarjan tähdellä Edie Falcolla diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2003. Kun syöpähoidot aloitettiin, Falco teki täydellisen elämäntaparemontin.

– Minä pidän todella hyvää huolta itsestani ja se näkyi positiivisesti kemoterapian aikana, Falco kertoi Health-lehdelle.

Liikunta auttoi näyttelijätärtä tuntemaan olonsa vahvaksi rankkojen hoitojen aikana.

– Juokseminen sai joka päivä minut tuntemaan itseni tyyneksi ja vahvaksi, vaikka identiteettini kärsi esimerkiksi hiuksieni putoamisen vuoksi, Falco jatkoi.

Suzanne Somers

Näyttelijä Suzanne Somersilla todettiin rintasyöpä vuonna 2000. Diagnoosi herätti aikoinaan Somersissa hyvin epäuskoisia tuntemuksia.

– Olimme hiljaa, puhuimme tuskin sanaakaan, emmekä voineet uskoa tilannetta todeksi, Somers kertoi vuonna 2001 tunnelmistaan sen jälkeen kun hän oli saanut syöpädiagnoosin.

Aiemmin tänä vuonna – yli vuosikymmen leikkauksen jälkeen – Somers kertoi People-lehdelle, että hän kävi kokeellisessa leikkauksessa korjauttamassa rintasyöpäleikkauksen jälkiä kehostaan.

Cynthia Nixon

Vuonna 2008 Sinkkuelämää-sarjassa näytellyt Cynthia Nixon kertoi The Huffington Postille, että hän oli löytänyt syöväksi todetun kyhmyn rinnastaan. Myöhemmin syöpä saatiin poistettua.

Myöhemmin Nixon kertoi avoimesti julkisuudessa, että myös hänen äitinsä on sairastanut rintasyövän. Hän halusi, etteivät kaikki keskittyisi yksinomaan hänen sairauteensa, sillä rintasyöpä on niin yleinen.

Christina Applegate

Näyttelijä Christina Applegate kertoi vuonna 2008 Good Morning America -keskusteluohjelmassa, että hänellä oltiin todettu rintasyöpä. Näyttelijätär oli tuolloin vasta 36-vuotias. Sittemmin näyttelijän molemmat rinnat poistettiin.

– Minä en halunnut palata lääkärin vastaanotolle neljän kuukauden välein testeihin ja puristeltavaksi. Halusin päästä koko ongelmasta kerralla. Siksi tein päätökseni ja se oli äärimmäisen vaikea, Applegate kertoi ohjelmassa.

Synnytettyään esikoisen vuonna 2011 Applegate on kokenut eheytyneensä syövän jäljiltä. People-lehdelle antamassaan eksklusiivisessa haastattelussa näyttelijätär kertoi vuonna 2011elävänsä elämänsä parasta aikaa.

Kylie Minogue

Australialaislaulaja Kylie Minogue sairastui rintasyöpään vuonna 2005. Leikkauksen ja kemoterapian jälkeen Minogue on kertonut käyneensä läpi uskomattomia tunteita.

– On hyvin vaikeaa kuvailla, mitä olen siitä oppinut, mutta syvä psykologinen ja emotionaalinen taakka on siirtynyt, Minogue kuvaili Glamour-lehdelle.

Minoguen avoimuus syöpänsä suhteen on kerännyt maailmalla kiitosta. Laulajatar on saanut tunnustusta avoimuutens vuoksi.

Sheryl Crow

Laulaja Sheryl Crow'lla todettiin rintasyöpä vuonna 2006. Aikaisessa vaiheessa huomattu syöpä saatiin poistettua minimalistisin toimenpitein.

– Välillä katson kehooni sädehoidosta jääneitä jälkiä ja muistutan itseäni siitä, että happinaamari täytyy laittaa muiden sijaan ensin omille kasvoille, Crow kuvaili Health-lehdelle.

Nykyään Crow pyrkii valistamaan ihmisiä rintasyövästä ja toivoo, että syöpä pystyttäisiin toteamaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Crow on tehnyt paljon hyväntekeväisyystyötä tukeakseen rintasyöpäpotilaita.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Getty Images

Lähde: Huffingtonpost

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja