Tiesitkö: Nämä ruoat tekevät miehestä hedelmällisemmän

Tutkimuksen mukaan tiettyjä hedelmiä ja vihanneksia syövät miehet ovat hedelmällisempiä ja saavat todennäköisemmin jälkikasvua kuin ne, jotka eivät syö kyseisiä tuotteita.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi avokadoissa ja mangoissa olevat antioksidantit parantavat runsaasti hedelmällisyyttä. Tutkijat havaitsivat, että kyseisiä antioksidantteja sisältävät siittiöt selviävät paremmin naisen munasarjoihin ja onnistuvat hedelmöityksessä. Tutkimus totetutettiin Western Australia ja Monash -yliopistoissa.

Tutkijoiden mukaan hedelmät, vihannekset ja yrtit , kuten kurpitsa, mango, avokado, porkkana, pinaatti ja persilja sisältävät kaikki paljon E-vitamiinia sekä betakaroteenia, joilla on positiivinen vaikutus miehen siemennesteen laatuun. Tutkimuksessa käytettiin ensimmäisen kerran historiassa eläviä eläimiä, tässä tapauksessa kotisirkkoja.

– Tutkimuksemme osoitti ensimmäistä kertaa antioksidanttien tärkeyden hedelmöityksessä. Mitä enemmän antioksidantteja ruokavaliossa, sitä enemmän vauvoja, evoluutioprofessori Leigh Simmons Western Australia -yliopistosta totesi.

Tutkijoiden mukaan sirkkojen käyttäminen tutkimuksessa ihmisten sijaan oli ensiarvoisen tärkeää. Heidän mukaasa tutkimustulokset pätevät samalla lailla myös ihmisiin.

– Sirkkojen käyttäminen mahdollisti todella kontrolloidut olosuhteet, tutkijat selittävät.

Tällä hetkellä tutkijat yrittävät vielä selvittää, mitkä ruoka-aineet ovat parhaita hedelmöityksen kannalta.

Lähde: smh.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja