Tiesitkö? Nämä arkiset asiat voivat olla vahingollisia

Päivittäin ihmiset tekevät asioita, jotka voivat itse asiassa olla heille vahingollisia.

Herätyskellon pirinä herättää useimmat meistä aamuisin, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että tämä päivittäinen herätys voi olla terveydelle vahingollista?

Lue tämä ja neljä muuta arkielämän faktaa, jotka ovat yllättävänkin haitallisia terveydelle!

1. Herätyskellot

Herätyskello saattaa olla ensimmäinen asia, jonka aamulla näet ja kuulet. Herätyskellon käyttö on perusteltua, sillä on toki välttämätöntä ehtiä töihin tai kouluun ajoissa. Sillä voi kuitenkin olla negatiivisia vaikutuksia terveyteen. Saksalaistutkija Till Roenneberg tutki 65 000:ttä aikuista, jotka käyttivät herätyskelloa. Roennebergin mukaan nämä ihmiset kärsivät "sosiaalisesta jet lagista".

Tämä johtuu siitä, että kellon soitto herättää kesken unisyklin.

2. Ruohonleikkurit

Bensiinikäyttöisestä ruohonleikkurista pääsee ilmoille ilmansaastetta tunnin aikana liki yhtä paljon kuin keskivertoautosta 160 kilometrin matkan aikana, kertoo American Chemical Society. Kannattaakin siis ehkä turvautua perinteiseen käsikäyttöiseen leikkuriin.

3. Varvastossut

Varvastossut ovat suosittu valinta kesähelteillä. Kovin pitkäjaksoisesti niitä ei kuitenkaan kannata käyttää, sillä Journal of the American Podiatric Medical Association -lehdessä julkaistun tutkimuksen tulokset eivät puhu niiden käytön puolesta.

Varvastossut muuttavat kävelyäsi ja lopputuloksena ovat polviongelmat, säärenrasitus ja kivut selkälihaksissa. 

4. Istuminen

Istumatyötä tekevät ihmiset eivät yleensä elä yhtä pitkään kuin aktiivista elämää viettävät. Erään analyysin mukaan istumiseen käytettävä aika on suoraan yhdistettävissä lisääntyneeseen kuolleisuuteen. Kannattaa siis nostaa peppu ylös penkistä ja lähteä liikkeelle!

5. Selkärepun käyttö

Selkäreput ovat vahingollisia etenkin lapsille. Jo muutama kirja voi täyttää selkärepun viidenneksellä lapsen painosta. Tämä voi johtaaa selkäongelmiin. Kannattaakin kiinnittää huomiota, paljonko painoa lapsi kantaa selässään.

Lue myös:

    Uusimmat