Tiesitkö: Näin paljon stressi vaikuttaa ikääntymiseesi

Stressi kuormittaa kehoa enemmän kuin arvaatkaan, sillä se saa myös ikääntymisen vaikutukset näkymään aikaisemmin. Plos One -sivustolla julkaistun tutkimuksen mukaan rypyt ilmestyvät kasvoillesi sitä nopeammin, mitä enemmän stressaat.

Brighamin ja Massachusettsin naistensairaalan tutkijoiden tekemän kyselytutkimuksen mukaan stressistä kärsivät ihmiset ikääntyvät nopeammin. Ihmisillä, jotka saavat voimakkaan reaktion esimerkiksi ahtaiden tilojen tai korkeiden paikkojen vuoksi, on lyhyemmät telomeerit kuin muilla. Telomeeri on soluilla esiintyvä DNA-jakso kromosomien päässä.

Tutkijoiden mukaan ero hitaammin ikääntyviin on noin kuusi vuotta.

Aikaisemmissa tutkimuksissa pitkät telomeeri on yhdistetty muun muassa pienempään syöpä- ja sydänsairausriskiin.

– Hyvä uutinen on se, että tapasi käsitellä stressiä vähentää siitä johtuvaa ahdistuneisuutta, toteaa tutkimusta tehnyt David Spound Massachusettsin lääketieteellisestä yliopistosta.

Jos tiedät olevasi taipuvainen stressaamaan niin työasioiden kuin erilaisten fobioidenkin vuoksi, on ongelma hyvä tiedostaa ja opetella elämään rauhallisemmin.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja