Tiesitkö: Näin loma tekee sinusta älykkäämmän, hoikemman ja terveemmän!

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka kehuskelevat sillä, etteivät tarvitse lomaa ja seuraavat työasioita myös mökillä ja rantatuolissa ihan omasta halustaan? Et voisi olla enempää väärässä. Keskittymällä vain ja ainoastaan rentoutumiseen ja hauskanpitoon teet itsellesi (ja pomollesi) suuremman palveluksen kuin arvaatkaan. Huffington Post listasi viisi syytä, joiden vuoksi lomat kannattaa pitää vapaina, ei rahana.

1. Lomailu tekee älykkäämmäksi

Etenkin stressaavassa työssä muun muassa luovuutesi ja kykysi tehdä päätöksiä kärsivät, kun sinun on vain riennettävä tehtävästä toiseen. Ottamalla aikaa itsellesi ja ajatuksillesi saat uusia ideoita ja kehittelet erilaisia tapoja ratkoa arkipäivän ongelmia. Kansainvälisen terveysinstituutin tutkimuksen mukaan krooninen stressi saa meidät tekemään automaattisesti samoja päätöksiä, vaikka ne eivät aina toimisikaan parhaalla tavalla.

2. Unen laatu paranee

Lomalla unen laatu paranee, mikä auttaa jaksamaan paremmin, kun on aika astua jälleen työpöydän ääreen. Monet meistä tarkastavat sähköpostit ja roikkuvat koneella vielä juuri ennen nukkumaanmenoa, mikä vaikuttaa unen laatuun ja väsyttää. Lomalla tästä huonosta tavasta on aika luopua.

3. Sydänkohtausten riski pienenee

Tutkijat ovat seuranneet vuodesta 1948 Framinghamin asukkaiden terveyttä ja havainneet, että lomansa vapaana rahan sijaan käyttävät ihmiset kärsivät harvemmin sydänkohtauksista vanhemmalla iällä.

4. Stressi lihottaa

Lomallakin voi kerääntyä lomakiloja, jos mussuttaa makkaraa ja alkoholia, mutta työelämä voi lihottaa vieläkin enemmän: Stressi ja kiire vaikuttavat syömistapoihin ja esimerkiksi istumatyö vähentää päivittäistä liikunta-annosta. Lomalla on aikaa vapautua rutiineista ja harrastaa.

5. Loma vaikuttaa positiivisesti mielialaan

Loman odottaminen vaikuttaa mielialaasi päivittäin. Kun tiedät, että pääset kohta vapaalle, sinun on helpompaa päästä yli huonoista hetkistä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja