Tiesitkö: Näin keittiösi tekee sinusta hoikan – tai lihavan!

Koti kertoo paljon ihmisestä, mutta yksi huone ylitse muiden kertoo asukkinsa elintavoista: Keittiösi paljastaa, rakastatko uppopaistettua ruokaa vai nautitko aamulla terveellisen smoothien. Listasimme yhteen terveellisen ruokavalion paljastavat kodinkoneet.

Kaikki tietävät, että pudottaakseen painoa on syötävä terveellisemmin ja harrastettava liikuntaa. Urakkaa voi kuitenkin helpottaa huomattavasti, jos hankit keittiöösi kodinkoneita, jotka edesauttavat paremman ruokavalion saavuttamista.

Terveellisen ruokavalion noudattaminen tulee huomattavasti helpommaksi, jos keittiösi on laihdutuskuurisi tasalla.

Sauvasekoitin

Aamu alkaa sutjakasti ja makoisasti kevyellä smoothiella, eikä sen tekeminen voisi olla helpompaa sauvasekoittimen avulla. Myös kevyet lounaat ja iltapalat saa sillä helposti tehtyä, ja tulet syöneeksi huomattavasti enemmän kasviksia ja hedelmiä.

Sauvasekoittimen avulla voit tehdä juoman valmiiksi suoraan lasiin ja huuhdella sekoittimen muutamassa minuutissa.

Höyrystin

Hanki kattilaan asennettava höyrystin, jonka avulla kasvikset valmistuvat helposti muun kokkailun ohella ja säästät vaivaa, kun sinun ei tarvitse valmistaa niitä erikseen.

Höyrytetyissä kasviksissa vitamiinit ja hivenaineet säilyvät paremmin kuin paistettaessa tai keitettäessä.

Omenaleikkuri

Omenaleikkuri voi kuulostaa ylimääräiseltä vekottimelta keittiössäsi, mutta Health.com-sivuston haastatteleman ravitsemusasiantuntija Joy Bauerin mukaan sen hankittuasi napostelet hedelmiä huomattavasti useammin kuin aikaisemmin.

Vihannesleikkuri

Käsin käytettävä, pienikokoinen vihannesleikkuri on hyvä hankinta laihduttajan keittiöön. Sen avulla tuoreiden kasvisten ja vihannesten käyttö on huomattavasti helpompaa, eikä sinun tarvitse enää tuskailla pilkkomisen kanssa.

Hyvät sakset

Hanki hyvät sakset, joita käytät vain kokatessa. Niillä on helppo leikata irti turha rasva pihveistä, nipsiä hyvää makua tuovia ja terveellisiä yrttejä ruokiin ja leikata vihanneksia.

Lautaset vaihtoon!

Myös astiat kannattaa laittaa vaihtoon. Tiesitkö, että ennen vanhaan lautaset olivat pienempiä kuin nykyään? Syö ruokasi suurin piirtein salaattilautasen kokoiselta lautaselta, niin annoskokoa helpompi kontrolloida ja tulet syöneeksi vähemmän.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja