Mainos

Tiesitkö? Näin helposti tarkistat Facebookista IP-osoitteesi

Lakiasiaintoimisto Turre jakoi loistavan vinkin IP-osoitteen selvittämiseen blogikirjoituksessaan. Oman IP-osoitteensa selvittäminen käy helposti Facebookin kautta.

Facebookin toimintaloki kertoo käyttäjänsä IP-tiedot yllättävän pitkältä ajalta. Tiedosto sisältää lähestulkoon kaiken, mitä olet Facebookissa tehnyt ja jakanut – myös henkilötietosi ja lähetetyt yksityisviestit – älä siis jaa sisältöä muille.

1. Kirjaudu Facebookiin

Kirjaudu sisään Facebookiin. Valitse ”Asetukset” ylhäällä vasemmalla olevasta valikosta.

2. Lataa tietosi

Asetussivulta valitaan ”Lataa tietosi”. Valitse avautuvalta sivulta ”Lataa arkisto” ja syötä salasanasi. Saat Facebookilta kaksi sähköpostia. Ensimmäinen viesti kertoo latauspyynnön vastaanotetuksi, toinen lähetetään kun arkistointi on päättynyt. Tämä voi viedä muutamia minuutteja.

3. Avaa sähköposti

Facebook lähettää viestin otsikolla ”Facebook-tietojesi lataus on valmis”. Avaa viesti ja sieltä löytyvä linkki. Turvallisuussyistä lataussivulle johtava osoite toimii vain muutaman päivän ajan.

4. Lataa tiedosto

Valitse ”Lataa arkisto”. Facebook pyytää taas salasanaasi. Nyt arkisto latautuu tietokoneellesi .zip-tiedostona. Pura tiedosto sopivaan kansioon ja avaa kansiossa oleva index.html-tiedosto. Avatuva sivu päästää sinut tarkastelemaan tietojasi. Vaikka sivu valittaisi virheitä, alasivut toimivat paremmin.

5. Turvallisuus

Valitse tiedoistasi ”Turvallisuus”. Näet aktiivisten istuntojen lisäksi, milloin tililläsi on kirjauduttu Facebookiin ja mistä osoitteesta. Alempaa löytyvän ”Käyttäjätilin toiminta” paljastaa aikaisemmat IP-osoitteet.

Lähde: Turre

***


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.