Tiesitkö? Näin ehkäiset hedelmien ja perunoiden tummumisen

Pilkotut hedelmät kuten omenat tummuvat nopeasti, jolloin ne eivät näytä houkuttelevilta esimerkiksi salaatissa. Hedelmien tummumisen voi kuitenkin ehkäistä tehokkaasti yksinkertaisella niksillä.

Americas Test Kitchenin kokkien mukaan pilkottuja hedelmiä, kuten omenalohkoja kannattaa liottaa hetken aikaa hunajavedessä. Liottamattomat omenalohkot tummuvat minuuteissa, mutta hunajavedessä liotetut omenat pysyvät kirkkaina tuntikausia. Hedelmien tummuminen johtuu polyfenolioksidaasi-entsyymistä, jonka toimimisen hunajan sisältämä peptidiyhdiste ehkäisee. Noin 2 ruokalusikallista hunajaa 2,5 desilitraan vettä on sopiva määrä.

Sama tekniikka toimii myös vihanneksiin kuten perunaan ja palsternakkaan!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat