Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolitatko kirsikkatomaatit salaattiin? Älä tee niin!

1:37imgTeetkö näin kirsikkatomaateille? Maku paranee, lupaa Satokausikalenterin Samuli Karjula.
Julkaistu 18.05.2025 09:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Nappaa vinkit kirsikkatomaattien käyttöön.

Kotimaisen kirsikkatomaatin sesonki alkaa toukokuussa. Pienet punaiset pallerot maistuvat suomalaisille, sillä kirsikkatomaatin maku on yleensä tavallista tomaattia voimakkaampi.

Satokausikalenterista muistutetaan kirsikkatomaatin sopivan ulkonäkönsä puolesta mainiosti salaatteihin, noutopöytiin ja välipalaksi. Tavallisen tomaatin tavoin se kestää hyvin paistamista ja grillaamista.

Moni puolittaa kirsikkatomaatit salaattia varten, mutta näin ei välttämättä kannattaisi tehdä. Satokausikalenterin Samuli Karjula vinkkaa videolla pari kätevää kikkaa, joilla kirsikkatomaateista saa kaiken maun irti.

Katso jutun yllä olevalta videolta tomaattikikat!

Lue myös: Kaupan pikkutomaateilla hurjat hintaerot – sokkomakutestin tulos yllätti: "Olen nyt vähän pettynyt"

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2023.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset