Tiesitkö: Moni hengittää väärin! Lue täältä ohjeet oikeaoppiseen hengittämiseen

Hengittäminen on kuin tanssiminen – luulemme, että se sujuu hyvin, mutta todellisuus voi olla toinen. Hengittäminen on automaatio, jota monikaan ei pysähdy miettimään. Ehkä kuitenkin kannattaisi.

Yllättävän moni hengittää pinnallisesti. Hengitykseen ei tule kiinnitettyä huomiota, mutta happikato voi tehdä väsyneeksi ja veltoksi loppupäivästä. Voit tarkistaa oman hengityksesi helposti.

1. Hengitä normaalisti kaksi hengenvetoa eteesi katsoen.

2. Tee sama, mutta katso alas vatsaasi.

3. Näkyikö liikettä?

Oikeaoppinen hengittäminen lähtee palleasta, mutta moni hengittää pinnallisesti vain keuhkoillaan. Jos vatsasi liikkui kunnolla sisään ja ulos, kun hengitit, voit olla huoleti. Hengityksesi on kunnossa. Mutta jos vatsassasi ei näkynyt juuri mitään liikettä, hengitystekniikassasi on korjattavaa. Näin se tapahtuu:

1. Käy makaamaan lattialle selällesi. Laita toinen käsi navan päälle ja toinen rinnan päälle.

2. Hengitä hitaasti sisään ja laske rauhallisesti viiteen. Vatsasi tulisi nousta irti selkärangasta ja keuhkojesi laajentua.

3. Kun keuhkosi tuntuvat täysiltä, puhalla ilma hiljalleen ulos laskien seitsemään. Keskity siihen, että vatsasi painuu takaisin alas ja keuhkosi tyhjentyvät ilmasta täysin.

4. Toista kymmenen kertaa aamuin ja illoin. Tämä parantaa verisuonten ja keuhkojen toimintaa sekä hapensaantia, poistaa haitallisia aineita ja helpottaa stressiä.

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja