Tieliikenteessä synkkä vuosi – menehtyneitä enemmän kuin edellisvuonna

Liikenneturvan arvion mukaan tieliikenneonnettomuuksissa menehtyi vuonna 2015 ainakin 254 ihmistä. Määrä on yli 10 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014.

Tilastokeskuksen virallisen tilaston mukaan viime vuoden tieliikenteessä menehtyi 229 ihmistä. Nykyinen arvio perustuu tammi-marraskuun ennakkotietoihin ja joulukuun osalta Liikenneturvan keräämiin sanomalehtitietoihin. Joka tapauksessa määrä on valitettavan paljon suurempi kuin edellisvuonna.

– Liikennekuolemien määrän kääntyminen kasvuun on huono uutinen. EU:n yhteisenä tavoitteena on liikennekuolemien puolittaminen tämän vuosikymmenen aikana. Sen mukaan Suomessa uhrien määrä saisi olla enintään 136 vuonna 2020, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen muistuttaa.

Heikentymistä tapahtui suhteellisesti eniten henkilöautoissa matkustaneiden osalta. Yksinkertaisuudessaan turvavyön käyttö pelastaisi edelleen monia ihmishenkiä. Luvuissa korostui myös lasten osuus, mikä nousi alle kymmenestä menehtyneestä lukemaan 14.

Positiivisena seikkana loukkaantuneiden määrä jatkoi laskuaan. Kun vuonna 2014 tieliikenteessä loukkaantui 6705 henkilöä, on tämän vuoden vastaava luku noin neljä prosenttia pienempi.

Teknavi toivottaa kaikille tienkäyttäjille turvallista vuotta 2016!

Kuva: Nina Mönkkönen / Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat