Tiedemiehet: Pasta onkin terveysruoka

Pasta, kuinka rakas ruoka-aines se onkaan! Nyt sen syömisestä ei tarvitse enää edes potea huonoa omaatuntoa, väittävät asiantuntijat. Spagetin, pennen ja raviolin voi huoletta sisällyttää terveelliseen ruokavalioon.

Tällä viikolla kansainvälinen tiedemiehistä ja ruokaviranomaisista koostuva komitea julkaisi lausunnon, jonka mukaan pastan syöminen ei edistä ylipainoa. Sen syöntiä ei siis turhaan tarvitse paheksua. Komitea ilmoitti pastansyöjien olevan itse asiassa terveempiä, sillä nämä syövät ateriansa kanssa useammin ja enemmän vihanneksia ja palkokasveja kuin ne, jotka pidättäytyvät pastasta.

Tiedon julkaissut The Scientific Consensus Conference koostui kolmentoista eri maan tiedemiehestä, jotka vaihtoivat viimeisimpiä tietojaan hiilihydraateista, ravitsemuksesta, terveydestä ja pastasta. Tästä tutkimuksesta tehtiin yhteenveto, jota voivat hyödyntää niin asiantuntijat, ravitsemusterapeutit, media, ruokateollisuus kuin kuluttajatkin.

Tiedemiehet totesivat pasta-aterioiden olevan edullinen ja tärkeä keino syödä enemmän vihanneksia, palkokasveja ja muita terveellisiä ainesosia, joita ei yleensä syödä tarpeeksi eri kulttuureissa ympäri maailman. Saadaksesi kaiken terveellisen ateriastasi irti, kannattaa suosia täysjyväpastoja.

Vinkit kevyempään pastaan

Kokki Bethenny Frankel kertoo, kuinka saat tehtyä kevyemmän pasta-annoksen.

Sen lisäksi että lautaselle kannattaa valita täysjyväpasta, voit kokeilla myös näitä:

1. Vaihda kerma maitoon. Saat hyvän pastakastikkeen jo pienestä määrästä voita, jauhoja ja maitoa. Tämä kermainen koostumus ei tarvitse aitoa kermaa maistuakseen hyvältä. Voitakaan ei tarvitse laittaa kuin pikkuruinen määrä!

2. Korvaa kokonaiset kananmunat käyttämällä pelkästään munanvalkuaista.

3. Paahda kasviksia! Valmista vaikkapa munakoisoa, punaista paprikaa, kesäkurpitsaa tai muita mieleisiäsi vihanneksia ja sekoita pastan sekaan. Lisää ripaus parmesaanijuustoa. Huomaat, kuinka enemmän vihanneksia syödessäsi sinun ei tarvitse syödä niin paljon pastaa ja saat silti herkutella sillä huoletta.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Glamour.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat