Tiedemaailman kootut selitykset: Mies, näin löydät kumppanin!

Elämänkumppanin löytäminen voi osoittautua hankalaksi urakaksi, mutta onneksi tieteilijät ovat paljastaneet vippaskonsteja, joilla naispartneri osuu haaviin todennäköisemmin, muistuttaa brittilehti The Independent.

Miten toimii ranskalainen herrasmies? Ota selvää katsomalla yllä oleva video!

Vaikki ihmisten makumieltymykset toki vaihtelevat yksilöittäin, on tiettyjä yleisluontoisia suuntaviivoja nähtävissä.

Mikäli kesäheilasta ei näistä vinkeistä huolimatta saanutkaan parisuhdetta – jos kesäheilaa siis edes oli – tiettyjen piirteiden omaksuminen voi auttaa löytämään lämmittävää seuraa viileneviin iltoihin.

Pukeudu punaiseen

Punainen erottuu joukosta – myös naisten mielestä. Näin osoittaa vuonna 2010 julkaistu kansainvälinen tutkimus. Siinä näytettiin naisille kuvia miehistä, joista osa käytti vihreää ja osa punaista paitaa. Tutkijat huomasivat, että punaista pukeneet miehet näyttäytyivät naisten silmissä selvästi viehättävämpinä kuin vihreään verhoutuneet.

Nosta asemaasi

Vuonna 2010 Walesin yliopiston tutkijat huomasivat tutkimuksessaan, että naiset kokivat hopeisen urheiluauton vieressä poseeraavat miehet viehättävämmiksi kuin punaisen pikkuauton.

Luksusautojen lisäksi kalliin asunnon omistaminen tekee miehestä mielenkiintoisemman naisen silmissä, selviää Cardiff Metropolitan University -yliopiston vuonna 2014 julkaistusta tutkimuksesta.

Leiki vaaralla

Alaskalaiset tieteilijät huomasivat vuonna 2014 julkaistussa tutkimuksessaan, että naiset pitävät edelleen miehistä, jotka ottavat esi-isille tyypillisiä riskejä. Tosin enää naiset eivät viehäty kotiin kannetusta metsäneläimestä, vaan vaarallisuutta henkivistä harrastuksista, kuten vuoristopyöräilystä tai syvänmerensukelluksesta.

Näytä arpiasi

Vuonna 2009 tehdystä Liverpoolin ja Stirlingin yliopistojen tutkimuksesta selviää, että naiset haluavat nähdä miehensä ”taistelujälkiä”. Tutkijat havaitsivat miesten kuvia naisille näyttäessään, että arpi miehen kasvoissa teki hänestä viehättävämmän naisten silmissä.

Arpien esittely tosin toimii tutkimuksen mukaan vain lyhyissä suhteissa. Pitkiin suhteisiin naiset eivät halunneet niin hanakasti arpia kantavien ”pahojen poikien” kanssa.

Kasvata parta

Australialaistutkijat huomasivat vuonna 2013 julkaistussa tutkimuksessaan että kasvojen karvoitus vaikutti miehen viehättävyyteen naisten silmissä. Runsas parransänki viehätti naisia siloisia poskia enemmän.

Tutkijat uskovat partakarvojen viehättävyyden viestivän naiselle sukukypsyyden ja maskuliinisuuden lisäksi johtoasemasta ja aggressiivisuudesta, jotka voivat tuoda tietynlaista suojaa naiselle ja perheelle.

Suuntaa salille

Viime vuonna julkaistu australialaistutkimus vahvisti todeksi sen, minkä moni jo tietääkin: naiset pitävät lihaksikkaista miehistä.

Lihakset viestivät fyysisestä vahvuudesta, mikä voi miellyttää naisia esimerkiksi oman turvallisuuden turvaamisen vuoksi. Ammoisina aikoina esi-isiemme kyky taistella saattoi pelastaa koko hänen perheensä hengen.

Heitä vitsejä

Naiset viehättyvät huumorintajuisista miehistä, todistaa yhdysvaltalaistutkimus vuodelta 2005. Ilmiö voi johtua siitä, että naiset toivovat hyvältä parisuhteelta myös ystävyyttä. Ja ystäväthän tapaavat nauraa keskenään.

Etsi omaa tasoasi

Ihmisillä on tapana päätyä parisuhteeseen henkilön kanssa, joka on fyysisesti yhtä viehättävä – vaikka moni yrittää saada seuraa "yli oman tasonsa". The Independentin haastattelema psykologi muistuttaa, että liian hyvännäköinen kumppani pettää todennäköisemmin vähemmän viehättävää kumppaniaan.

Lähde: The Independent 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja