Tutkimus paljastaa nettideittailusta: ihmiset jahtaavat käyttäjiä, jotka ovat "ihan eri tasoa"

Ihmetteletkö, miksi deittisovelluksen matchit eivät vastaa viesteihisi? Ehkä vika on profiilisi kuvauksessa tai valitsemissasi kuvissa, mutta tuoreen tutkimus ehdottaa myös toista syytä.

Tämä nainen tienaa deittailemalla, katso video yltä!

Science Advances -julkaisussa ilmestyneen tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan nettideittalijat tavallisesti jahtaavat käyttäjiä, jotka ovat noin 25 prosenttia "haluttavampia" kuin he itse ovat.

Tutkimuksen mukaan silloin, kun käyttäjät havittelevat näitä houkuttelevampia ihmisiä, he lähettävät pidempiä viestejä – ja jäävät todennäköisemmin ilman vastausta.

Houkuttelevuudella tai haluttavuudella tarkoitetaan periaatteessa sitä, etteivät käyttäjät paini ”samassa sarjassa”.

Haluttavuus pääteltiin viestittelystä

Tutkimuksessa hyödynnettiin yli 187 000 heteroseksuaalin deittailijan dataa ”suositusta, ilmaisesta nettideittailupalvelusta” New Yorkissa, Chicagossa, Seattlessa ja Bostonissa. Deittipalvelua ei nimetty salassapitosopimuksen vuoksi.

Jokaisen osallistujan haluttavuus mitattiin sen perusteella, kuinka monta ihmistä pyrki olemaan kontaktissa heidän kanssaan ja kuinka usein he itse lähettivät ensimmäisen viestin.

Miehet aktiivisempia keskustelun aloittajia

Tutkimuksessa selvisi, että miehet kirjoittivat useammin ensimmäisen viestin kuin naiset, ja naiset myös todennäköisemmin jättivät vastaamatta ensimmäiseen viestiin.

Sekä naiset että miehet lähettivät myös pidempiä viestejä deiteille, jotka olivat haluttavampia kuin he itse. Viestin sanojen määrä ei kuitenkaan korreloinut vastausten määrään, vaikka haluttavuutta ei otettaisi huomioon.

Deittisovelluksessa saa siis yhtä todennäköisesti tai epätodennäköisesti vastauksen, kirjoitti sitten vain yhden sanan, kuten ”hei”, tai pidemmän romaanin. Tutkimuksessa ei kuitenkaan perehdytty viestien sisältöön, vain viestien sanojen määrään.

Miehillä ikä lisää houkuttelevuutta, naisilla päinvastoin

Tutkimuksen mukaan keskimäärin vanhemmat naiset ovat vähemmän haluttavia, kun taas vanhemmat miehet olivat entistä haluttavampia.

Naisten haluttavuus oli korkeimmillaan nuorimmalla iällä, kun deittipalveluun voi liittyä eli 18-vuotiaana. Haluttavuus laski tästä eteenpäin tasaisesti.

Miehillä haluttavuus taas kasvoi 50 ikävuoteen asti.

Kaikista haluttavin yksilö oli kuitenkin New Yorkissa asuva, 30-vuotias nainen, joka sai tutkimusjakson ajan keskimäärin yhden viestin puolen tunnin välein vuorokauden ympäri. Miksi, siihen tutkimus ei tuo selitystä.

Deittisovelluksessa saattaa lähestyä eri ihmisiä kuin todellisuudessa

Tutkijat uskovat, että käyttäjien halu havitella ihmisiä, joiden kanssa he eivät niin sanotusti ole "samassa sarjassa", voisi erota paljonkin oikeassa elämässä tapahtuvasta lähestymisestä.

The Guardianin haastattelema nettideittailun asiantuntija Bernie Hogan, joka ei osallistunut tutkimukseen, kuitenkin kommentoi, että "haluttavuuden" mittaaminen vastausten perusteella, ei välttämättä korreloi todellisuuden kanssa.

Hän myös huomautti, että trendi voi olla erilainen eri maissa, ja että tutkimuksessa ei otettu huomioon sitä, mitä ihmiset sovelluksesta etsivät.

Lue myös:

    Uusimmat