Onko todella lihaksikas mies seksikäs? Naiset kertovat

Suurin osa naisista ei lämpene todella lihaksikkaille miehille, AVAn kysely osoittaa. Naiset pitävät kyllä treenatusta vartalosta, mutta hyvin isot lihakset herättävät monessa naisessa negatiivisia mielleyhtymiä.

Kysyimme AVAn lukijoilta, mitä mieltä he ovat todella lihaksikkaista miehistä. Kyselyymme vastasi 317 ihmistä. Suurin osa kyselyymme vastanneista, 70,50 prosenttia, ei pidä todella lihaksikkaista miehistä. Vastanneista 29,50 prosenttia oli eri mieltä. Heidän mielestään mies näyttää sitä paremmalta, mitä isompi hän on.

Isot lihakset eivät miellytä kaikkia naisia, sillä ne herättävät negatiivisia mielikuvia. Kyselyymme vastanneet sanoivat muun muassa, että isot lihakset viestivät itsekeskeisyydestä eivätkä he kaipaa miestä, joka viettää kaiken aikansa kuntosalilla.

Näin naiset kommentoivat aihetta:

"Tietenkin on hyvä, että mies pitää itsestään ja kunnostaan huolta (mikä näkyy lihasmassassa), mutta liian pumpattu mies vain puistattaa. Itse pidän hoikista, pitkistä miehistä, joilla on sopivasti lihasta selässä ja käsivarsissa."

"Liian isot lihakset herättävät kielteisiä mielikuvia itsekeskeisyydestä, hormonien käytön aiheuttamasta aggressiivisuudesta ja arvaamattomasta käytöksestä, jopa rikollisuudesta. Sitä paitsi on jo esteettisestikin rumaa, jos mies näyttää lihakaupan mainokselta."

"Lihakset, jotka tulevat työnteosta ovat ihanat, mutta sellaiset salilla pumpatut eivät kiinnosta, koska tuppaavat sellaiset ukot olemaan aika itsekeskeisiä. Omalla miehelläni on kuumat lihakset, jotka ovat tulleet juuri työnteosta."

"Liian isot lihakset ovat "turn off", normaalit lihakset näyttävät paljon lempeämmältä. "

"Lähtökohtaisesti en pidä näkyviä lihaksia lainkaan viehättävinä ja minun silmiini ne näyttävät lähinnä kummallisilta, rumilta ja ällöttäviltä. Mutta jos lihaksikas mies onnistuu minut muilla avuilla hurmaamaan, muskeleihinkin tottuu ja niistä voi oppia pitämään!"

"Sopusuhtaisuus kunniaan. Liian isot lihakset ovat verrattavissa povipommien tisseihin... "

"Liian isot lihakset puistattavat."

"Liian lihaksikas mies on rumannäköinen. Kohtuu siis treenaamisessakin! Itseäni eivät ainakaan viehätä mitkään kehonrakentajat. "

"Lihasta saa - ja pitääkin olla, mutta terveellä tavalla hankittuna. Lihaksia tulee kun liikkuu ja liikuttua tulee, jos huolehtii itsestään!"

"Liian isot lihakset viestivät, että mies ei vietä aikaa muualla kuin kuntosalilla. Haluan älykkään ja kultturellin miehen, en mitään salihirmua."

"Otsassani lukee, ei sohvaperunoille"

Osa naisista pitää hyvinkin isoista ja lihaksikkaista miehistä. Treenattu ulkonäkö on merkki siitä, että mies pitää itsestään huolta, naiset muistuttavat.

Näin naiset kommentoivat aihetta:

"Kyllä se lihaksikas mies vetää enemmän puoleensa kuin laiha/lihava mies. Totta kai rajansa kaikella, mieluummin atleettinen kuin kehonrakentaja. nimim. Treenaaja itsekin."

"Lihaksikkaat miehet ovat ihania. Heistä näkee, että he haluavat pitää terveydestään huolta ja ovat valmiita tekemään töitä sen eteen. Itsekin olen kasvattamassa lihasta, joten se varmasti myös vaikuttaa makuuni."

"Lihaksikas mies pitää itsestään huolta. Säännöllinen treenaus antaa paljon eväitä muuhunkin elämään, opettaa peräänantamattomuutta ja kärsivällisyyttä. Monet lihaskimput ovat lempeitä jättiläisiä, reiluja kavereita. Itse haluan tuntea miehestä myös fyysistä turvaa. Sitä paitsi lihaskuntoharjoittelu auttaa lähes kaikkeen. Millä muulla revit itsesi 80-vuotiaan ylös sängystä kuin lihasvoimalla?"

"Olen itse hoikka ja treenaan säännöllisesti, joten arvostan miestä joka tekee samoin, ymmärtää terveellisen ja aktiivisen elämäntapani, eikä kritisoi kehonmuokkauslajeja. Luinen ja laiha mies puistattaa, ja on yleensä melko väsynyt, kun taas tavallinen mies parilla pehmeällä kilolla vyötäröllä kertoo lähinnä siitä ettei katso vielä tarpeelliseksi huolehtia terveydestään. Mihin mittoihin ne pari liikakiloa kolmekymppisenä kasvavatkaan 15 vuodessa? Minun otsassani lukee "ei sohvaperunoille". Urheilua voi harrastaa, eikä vain seurata televisiosta."

"Lihakset kertovat terveellisistä elämäntavoista ja kurinalaisuudesta. Lihaksikas vartalo on silmääni paljon esteettisempi kuin hoikka vartalo. Kaikki normaalia lihaksikkaammat miehet eivät ole itsekeskeistä, kuten yleisesti ajatellaan, he vain pitävät itsestään huolta."

"Lihaksikas mies pitää kunnostaan ja terveydestään huolta ja omaa terveet elämäntavat."

"Tuskin kovinkaan moni viehättyy äärimmilleen viedyistä superlihaksista, mutta kyllä edes hieman treenatut käsivarret ovat mukavat. Vastaan isompi mies, parempi mies, koska pidän lihaksista käsivarsissa. Parempi että miehellä on edes vähän lihaksia kuin narukädet."

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja