Tiedä, mitä syöt – ja laihdut!

Päämäärätön napostelu ja hajamielinen syöminen kartuttavat kiloja. Tutkimuksen mukaan syömiseen pitääkin keskittyä, jos haluaa välttyä ylimääräisiltä senteiltä vyötäröllä.

Kun syöt päämäärättömästi ja kiireessä etkä huomaa, millainen koostumus ja maku ruoassasi on, et edes huomaa olevasi kylläinen ennen kuin olet jo liiankin täynnä.

Hollantilaistutkijat huomasivat, että jos syömiseen ei keskity, syö huomaamattaan enemmän. Kun et ehdi nauttia ruoastasi, et myöskään huomaa ajoissa, kun vatsasi alkaa olla täynnä. Ruoasta kannattaakin ehdottomasti nauttia, jotta välttyy ylimääräisiltä kiloilta.

Myönnä herkuttelusi

Himoitsetko leipäkoria? Älä murra leivistä palasia hajamielisenä, vaan ota reilusti kokonainen leipä ja laita se lautasellesi.

Syö hitaasti ja nautiskellen

Varaa yksi ilta viikossa laiskalle, rentouttavalle aterialle. Syö yhdessä puolisosi kanssa tai kutsu ystäviä kylään. Hämärrä valoja ja laita musiikkia soimaan. Lasi viiniä tehostaa kokemusta. Erään tutkimuksen mukaan kohtuullisesti alkoholia nauttivat ovat nimittäin hoikempia kuin ääripäät.

Nauti ruoanjämistä

Eilispäivän ruoka maistuu paremmalta kauniissa astiassa ja lämmitettynä kuin sen syöminen vaikkapa kylmiltään lavuaarin yllä. Ruoan lämmittäminen korostaa sen makua ja tuoksua. Laita myös haarukka lautaselle pureskelun ajaksi ja syö nautiskellen. Anna itsellesi aikaa tunnistaa kylläisyyden tunne.


(MTV3)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja