Mainos

Thaipoliisin erikoisjoukot WinCapita-jahtiin

Kuvat: AP / stock.xchng

Thaimaan poliisin erikoisyksikkö DSI tutkii Suomen historian suurimmaksi talousrikokseksi epäiltyä WinCapita-juttua.

Kaksikymmentä Department of Special Investigations -yksikön poliisia saapui Bangkokista Pattayalle eilen. Erikoisjoukot tekevät operaation pelkästään WinCapita-tutkinnan takia.

Viranomaiset ovat kuulleet paikalliseen hotelliin pystytetyssä kuulustelupaikassa noin tusinaa suomalaista WinCapitan jäsentä. He ovat ilmoittautuneet rahojaan menettäneiksi uhreiksi. Thaimaan poliisin organisaatiossa DSI tarkoittaa lähinnä samaa kuin keskusrikospoliisi Suomessa tai FBI Yhdysvalloissa.

Suomalaiset ovat tehneet Pattayalla toistakymmentä rikosilmoitusta WinCapitasta. Lisäksi jo maanantaina tehtiin kaksi rikosilmoitusta Bangkokissa DSI:n päämajassa. Pian tämän jälkeen erikoisyksikön poliisit lähtivät Pattayan alueelle.

"Haluamme, että epäillyt tuomitaan Thaimaan lakien mukaan"

Kaksi WinCapita-jutun päätekijäksi epäiltyä suomalaismiestä asuu ja elää Pattayalla, mutta heitä ei ole otettu kiinni yli puoli vuotta jatkuneesta Suomen keskusrikospoliisin tutkinnasta huolimatta. Pattayalla asuu myös muita WinCapita-rikoksista epäiltyjä.

- Thaimaan poliisi ei halua luovutusta Suomeen, vaan haluamme että pääepäillyt pidätetään ja tuomitaan Thaimaan lakien ja oikeuden mukaan. Toimintaa on ollut täällä Thaimaassa, kertoo thaipoliisin edustaja MTV:n uutisille.

- Olemme ihmetelleet, kun Pattayan paikallispoliisi täällä ei ole ottanut heitä kiinni. Nyt tapahtuu jotain, Pattayan alueella asuvat suomalaiset arvelevat.

WinCapita-sijoitusklubista suuria rahoja nostaneet jäsenet ovat viime aikoina uhkailleet rahojaan menettäneitä ja varoittaneet heitä puhumasta poliiseille.

MTV:n uutiset kertoi viime viikolla venäläisten isokokoisten miesten painostaneen rikosilmoituksen tehnyttä WinCapitan uhria. Keskusrikospoliisi vahvisti jo viime keväänä, että pieni osuus WinCapitan toiminnassa pyörineistä rahoista on peräisin huumekauppiailta. Jo tuolloin viitteitä oli löytynyt myös rikollisjärjestön jäsenten sekaantumisesta WinCapita-vyyhtiin.

Kymmenentuhatta suomalaista sijoitti sijoitusklubi WinCapitaan yhteensä sata miljoonaa euroa. Klubi väitti pystyvänsä miljoonatuottoihin valuuttakaupalla. Klubi katosi internetistä maaliskuussa. Suomen keskusrikospoliisi tutkii klubia pyramidihuijauksena ja törkeänä petoksena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.