Testissä uudistunut Porsche Macan – ”Auto tottelee kuljettajan käskyjä todella täsmällisesti”

Teknavin uuden tv-kauden toisessa jaksossa testissä nähdään uudistunut Porsche Macan.

Porschen kansainvälisesti myydyimmäksi malliksi noussut Macan koki viiden vuoden ikään tultaessa perinteisen mallipäivityksen. Ulkonäköä on piristetty lähinnä yksityiskohtien päivityksillä ja etenkin takaosa on saanut sukunäköä yhtenäisen valolistan myötä. Sisätiloissa on aiempaa modernimpi ilme isomman kosketusnäytön ja vähäisemmän nappimäärän ansiosta.

Myös voimalinjat kokivat päivityksiä, ja testissä nähdään malliston aloittava moottoriversio. 2,0-litrainen nelisylinterinen bensaturbo tarjoaa 180 kW (245 hv) tehon, minkä turvin auto liikkuu vaivattomaan tahtiin. Erittäin liukkaissa olosuhteissa Premier Parkin radalla voimavarat riittivät myös hauskaan leikittelyyn.

Macanin ehdottomasti parasta antia on kuitenkin tarkka ajotuntuma. Alusta toimii jämäkästi ja voimansiirto tottelee kuljettajan käskyjä viiveettömästi. Myös Teknavin testikuljettaja Risto Virtanen vakuuttui Porschen pienemmän katumaasturin ominaisuuksista.

– Auto tottelee kuljettajan käskyjä todella täsmällisesti. Tätä vielä helpottaa erittäin hyvä ohjaustuntuma, Virtanen toteaa liukkaalla pinnalla ajettaessa.

Kuvat: Mikko Autio

Porsche Macanin koko testi nähdään Teknavin tv-kauden toisessa jaksossa, jonka ensiesitys on maanantaina 1.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat ti 2.4. klo 14.00, to 4.4. klo 00.55 ja su 7.4. klo 13.00 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat