Mainos

Testaa kätevät niksit: 3 fiksua tapaa käyttää maalarinteippiä

Maalarinteippi on lujaa, mutta se on helppo poistaa. Teipin pinta on karhea, ja se kestää kastumista. Ominaisuuksiensa ansiosta maalarinteippiä voi käyttää paljon muuhunkin kuin pelkkään suojaamiseen, kertoo Tee Itse -lehti.

1. Maalarinteippi pitää liimatut esineet yhdessä

Maalarinteippiä voi käyttää apuna levyjen liimaamisessa suoraan kulmaan. Aseta levyt peräkkäin ja kiinnitä ne toisiinsa molemmilta puolilta pitkillä teipinsuikaleilla. Nosta toinen levy pystyyn, tarkista kulman suoruus ja teippaa levyt toisiinsa molemmilta puolilta. Saumateippi ja levyjen ulkopuoliset "henkselit" luovat niin kovan paineen, että liima pitää levyt yhdessä.

2. Maalarinteippi sopii merkkaamiseen

Timpurinkynän jälki tarttuu hyvin maalarinteipin karheaan pintaan. Merkinnät näkyvät selkeästi myös tummien puu- ja metallilevyjen pinnasta, kun niihin liimataan vaaleaa maalarinteippiä. 

3. Viritä maalarinteippiä maalipurkin päälle

Liian märkä pensseli tai tela on helppo kuivata maalipurkin reunaan. Tavassa on kuitenkin se huono puoli, että maalipurkin kansi juuttuu helposti kiinni kuivuneeseen maaliklönttiin. Purkkiin saattaa pudota puolikuivaa maalia, joka tarttuu vastamaalattuun seinään. Vedä mieluummin pätkä maalarinteippiä maalipurkin reunojen yli ja kuivaa pensseli siihen.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Tee Itse -lehden kanssa.

Muita Tee Itse -lehden artikkeleita:

***

Katsomo-video ei ole saatavilla

1:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.