Testaa hauskat pikkukikat

Monenlaisiin arjen pieniin kysymyksiin löytyy tehokkaat vastaukset lähempää kuin luulisi. Oletko jo kokeillut näitä vinkkejä?

Koulujen ja työn alkaessa on mukavaa, kun kotona asiat rullaavat. Loppukesä ja alkusyksy tuovat mukanaan uusia haasteita ja samalla pyritään erotaan vanhasta ja tarpeettomasta. Kaikesta ei kuitenkaan ole luovuttava eikä pyörää keksittävä uudelleen, sillä monelle vanhalle esineelle löytyy uutta käyttöä.

Tekniikka haltuun

Viimeistään nyt kaivetaan kannettavat tietokoneet jälleen laukuista työ- ja opiskelutasoille. Laptop-kone kärsii toisinaan ylikuumenemisesta, jos sen ilmanvaihtoaukot tukkeutuvat. Tällöin laite alkaa toimia epävakaasti ja viimein järjestelmä sammuu automaattisesti.

Varsinkin sohvalla tai sängyllä huriseva kone ei aina saa riittävästi jäähdytystä. Omistatko kumisia ovenpysäyttäjiä? Aseta työkoneesi kahden pysäyttäjän varaan ja ilman kiertäminen on taattu.

Vanha tekniikka kohtaa uuden yllättävässä, mutta kätevässä niksissä. Tekniikan oheisvempaimet, kuten katoavat ja solmuuntuvat kaapelit, piuhat ja kuulokkeet nimittäin rullautuvat siististi vanhoihin ja tarpeettomiin kasettikoteloihin. Kirjoita vielä nimiketarroihin säilöttävien tarvikkeiden nimet, jotta ne tarvittaessa myös löytyvät.

Muista, muista

Koululaiset unohtelevat tavaroitaan uusiin paikkoihin: luokkiin, naulakoihin, kavereille ja leikkipuistoihin. Kirjat, sateenvarjot, välipalarasiat, kännykät ja muu omaisuus palautuu helpommin oikealle omistajalle, kun siinä lukee nimi, osoite ja puhelinnumero. Ota valkoiset tarralaput käyttöön, tulosta niille lapsesi tai omat yhteystietosi ja merkitse häviämään pyrkivä esineistö.

Pienen koululaisen tärkeät paperit ja muistutukset kiinnitetään hauskalle alustalle. Lastenhuoneen seinälle voi naulata vanhan paistoalustan, jolla lappuset pysyvät magneeteilla tallessa. Varmista vain, että alusta todella on magneettinen.

Kaunista ja kätevää

Pikkutarkka silittäjä löytää avun kauluspaidan täydelliseen sileyteen hiustuotteista. Samalla, kun viimeistelet kampauksesi käytä hiustensuoristajaa paitasi nappien väleissä. Hankalasti siliävät kohdat ovat historiaa.

Kauneusvälineistä korvakorut korvaavat tarvittaessa uupuvia korkkisen muistitaulun neuloja tai nastoja. Samalla helyt pysyvät näkyvästi tallessa. Toinen varma säilö hukkuville korvakoruille on vanhan rannekellon hihna aukkoineen.

Yhtenään komeron lattialle luisuvat vaatteet pysyvät henkareissa paksuilla kumilenkeillä. Tyylikäs valitsee värikkäitä kuminauhoja. Hyväntuoksuiseksi kaapin ja hepenet tekevät pukineiden väliin ripustetut teepussit. Jasmiini-, minttu- ja vanilja-aromiset juomapussukat täyttävät tehtävän parhaiten.

MTV3/Eira Talka/realsimple.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja