Mainos

Teslasta ”maailman nopein" sarjavalmisteinen auto – uutuusakuilla yli 500 km toimintasäde

Tesla on julkistanut uudet 100 kWh:n akkunsa, jotka pidentävät nykyisten mallien toimintasädettä ja tarjoavat vieläkin räväkämpää kiihtyvyyttä.

Teslan mukaan Model S P100D on kaikkien aikojen kolmanneksi nopein koskaan valmistettu auto. Tesla kuitenkin pitää uudella 100 kilowattitunnin akulla ja Ludicrous-päivityksellä ryyditettyä Model S:ää maailman nopeimpana sarjavalmisteisena autona. 

Ferrari LaFerrari ja Porsche 918 Spyder ovat Teslaa nopeampia, mutta niitä on valmistettu vain rajalliset erät. Kyseessä ovat muutenkin täysin eri hintaluokan autot.

Model S P100D kiihtyy nollasta sataan perheautolle käsittämättömässä 2,7 sekunnissa. Autossa on paikat viidelle aikuiselle ja kahdelle pienelle lapselle. Sadan kilowattitunnin akulla varustettu Model S jaksaa yhdellä latauksella 506 kilometriä.

Tehokkaampi akkupaketti tulee saataville myös Model X -kaupunkimaasturin yhteyteen. Kyseisen akun voimin Model X vankistaa asemaansa maailman nopeimpana maasturina, kiihtyen nollasta satkuun 2,9 sekunnissa. Aidosti seitsenpaikkaisen auton toimintasäde on uudella akulla 465 kilometriä.

Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin mukaan jokainen myyty auto auttaa halvemman Model 3 -mallin kehityksessä. Mikäli nykyiset mallit eivät kävisi kaupaksi, ei "halpismallin" kehittämiseen riittäisi rahaa.

Lähde: Teslan blogi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.