Teslan keinot ovat monet: Pyytää tavarantoimittajilta alennuksia jälkikäteen – voitolliseksi vielä tämän vuoden aikana?

14:45

Sähköautovalmistaja Tesla pyytää "merkittävää" summaa rahoistaan takaisin yhtiön käyttämiltä tavarantoimittajilta. Tarkoituksena on saada yhtiö voitolliseksi.

Pääkuvan video

Ensimmäiset Tesla Model 3 -sähköautot luovutettiin asiakkaille

Tesla on pyytänyt joiltakin käyttämiltään tavarantoimittajilta hyvityksiä. Tavoitteena on saada laskettua jopa vuonna 2016 toimitettujen osien hintoja jälkikäteen. Tesla katsoo, että sen asema oli alkuperäisiä hintoja neuvoteltaessa huomattavasti nykyistä heikompi.

Aiheesta ensin uutisoineen Wall Street Journalin artikkelin julkaisun jälkeen Teslan toimitusjohtaja Elon Musk otti osaa keskusteluun Twitterissä eikä kiistänyt suuren palautussumman olevan kiikarissa. Alennukset auttaisivat Teslaa saavuttamaan positiivisen tuloksen.

Teslan edustajan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole poikkeuksellinen toimenpide, vaan osa tavallisia hankintaneuvotteluja. Yhtiöitä, joiden kanssa alennuksista nyt väännetään kättä, on Teslan mukaan alle kymmenen. Tesla katsoo, että sen neuvotteluasema on vahvempi nyt kuin silloin, kun hinnoista aikoinaan sovittiin.

Musk on aiemmin luvannut yhtiön tekevän voittoa tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla Model 3:n tuotannon kiihtyessä. Tesla saavutti tavoittelemansa tuotantotahdin, 5 000 autoa viikossa, kesäkuun lopulla, ja ensi vuonna määrä on tarkoitus tuplata.

Lisärahoitusta ja säästöjä haetaan myös muualta

Teslan Model 3:n tilaajilta etukäteen ottama 1 000 dollarin varausmaksu ei sekään riittänyt, sillä yhtiö pyysi yhdysvaltalaistilaajilta hiljattain 2 500 dollarin lisätalletusta. Maksamalla pyydetyn summan, saa oman autonsa ylemmäs tuotantojonossa.

Viime kuussa Tesla ilmoitti irtisanovansa jopa yhdeksän prosenttia työvoimastaan uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Sähköautovalmistajan palveluksessa on reilut 30 000 työntekijää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja