Tesla vohkittiin pelkän kännykän avulla – varas sulki GPS:n, mutta omistajan oveluus johdatti poliisit auton jäljille

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus 1:26

Koska autot muistuttavat yhä enemmän ja enemmän tietokoneita, on niiden tietoturva herättänyt huolta ihan perustellusti.

Pääkuvan video

Tällainen on nykyaikainen autovarkaus – Mersu vietiin alle minuutissa erikoisen laitteen avulla

Yhdysvalloissa varastettiin hiljattain Tesla Model 3 pelkän kännykän avulla. Varkauden kerrotaan onnistuneen vieläpä pelottavan yksinkertaisella tavalla.

Anastusaikeissa ollut mies oli onnistunut, mahdollisesti asiakaspalvelun avustuksella, lisäämään auton yksilöllisen VIN-numeron omaan Tesla-tiliinsä, mikä mahdollisti kännykän ja siihen asennetun sovelluksen käyttämisen kyseisen auton avaimena.

Tesla Model 3:ssa ei ole lainkaan perinteistä avainta, vaan auto otetaan käyttöön nimenomaan puhelinsovelluksella. "Vara-avaimena" on pankkikorttia muistuttava lätkä, jota vilautetaan B-pilarissa olevaan lukijaan.

Auton jäljille päästiin vasta muutamaa päivää myöhemmin, sillä varas tiesi, mitä teki. Hän oli kytkenyt auton GPS-laitteen pois päältä, joten autoa ei pystynyt paikantamaan.

Varastettu auto kuului Tesloja vuokraavalle firmalle. Yrityksen omistaja keksi jäljittää auton sijainnin varkaan käyttämien pikalatausasemien perusteella. Vaikka auton GPS olikin pois päältä, sai omistaja tiedon siitä, missä autoa oli milloinkin ladattu. Poliisi tavoitti auton ja sen kuljettajan lopulta yli 1 500 kilometrin päästä.

Tesla ja omistaja erimielisiä siitä, mikä mahdollisti varkauden

Autovarkaudesta epäillyn 21-vuotiaan miehen kerrotaan olleen vuokrafirman vakioasiakas. Henkilökunta olikin epäillyt häntä syylliseksi välittömästi varkauden tultua ilmi, sillä tämä oli toistuvasti kehuskellut tiedoillaan Teslojen tietoturvasta.

Tesla ja vuokrafirma ovat erimielisiä siitä, miten varkaus oli mahdollinen. Teslan mukaan varkaan puhelin ja kyseinen Model 3 oli paritettu jo aiemmin, eli varas vei Teslan mukaan auton, jonka hän oli aiemmin vuokrannut. Vuokrafirman mukaan puhelimen ja auton paritus oli purettu vuokrauksen päätyttyä.

Huolimatta ehkä helposti onnistuneesta varkaudesta, ovat USA:ssa varastetut Teslat palautuneet oikeille omistajilleen 40 prosenttia keskiarvoa todennäköisemmin. Niitä myös varastetaan suhteellisesti hyvin harvoin.

Lähde: The Drive

Lue myös:

    Uusimmat