Mainos

Tesla-fanien usko ei horju: Model 3:n herättämää intohimoa verrataan jo iPhoneen

Model 3:n tilaajilla riittää kärsivällisyyttä.

Bloomberg haastatteli pariakymmentä Model 3 -tilaajaa, jotka suhtautuvat yllättävän tyynesti odotetun auton tuotantovaikeuksiin ja siitä aiheutuviin viivästyksiin varsinaisissa toimituksissa. Yksikään haastatelluista ei kuitenkaan ole peruuttanut tilaustaan, vaikka heillä ei ole varmaa tietoa siitä, milloin autonsa saavat. Osa piti viivästyksiä jopa hyvänä asiana, sillä ainakaan valmistaja ei hätäile laadun kustannuksella.

Analyytikoiden mukaan Teslan brändi herättää sen faneissa niin suurta intohimoa, että omaa autoa ollaan valmiita odottamaan lähes kuinka kauan tahansa. Kyseessä ei ole myöskään pelkkä lojaalius valmistajaa kohtaan, sillä suuri osa autonsa tilanneista ei ole omistanut aiemmin Teslaa. Tilanne on teknologiamaailmassa harvinainen, mutta ei ennenkuulumaton.

– Ainoa verrattavissa oleva laite on iPhone, analyytikko Nomura Shah kertoi Bloombergille.

Tesla kertoi aiemmin tässä kuussa, että se päässee tavoiteltuun 5 000 auton valmistustahtiin viikossa vasta maaliskuussa. Aiemmin se oli ilmoittanut, että tuotanto rullaisia täydellä vauhdilla jo joulukuussa.

Yksi syy Model 3 -tilaajien kärsivällisyydelle lienee se, ettei Tesla ole missään vaiheessa luvannut tiettyä päivää toimituksille. Autonsa tilanneet ovat siis tienneet koko ajan, että viivästyksiä saattaa tulla.

***

7:08

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja