Teresa verkkovieraana

Tv-kokki Teresa Välimäki vieraili Maikkarin netin toimituksessa 28.4. klo 11-12 ja vastaili lukijoiden lähettämiin kysymyksiin verkossa.

Kysymys:

Hei, sopiiko inkivääri mausteeksi graavatulle lohelle?

Helene

Vastaus:

Hei, Sopii hyvin! Älä kuitenkaan laita inkivääriä liikaa sillä se on mauste, joka liikaa käytettynä myös pilaa ruoan helposti.

Kysymys:

Onko kotiruoka parenpaa kun televisiossa tehty ruoka?

elina

Vastaus:

Hei, Me teemme hyvin pitkälti kotiruokaa ohjelmassamme ja se on kyllä useimmiten erittäin hyvää!= )

Kysymys:

Hei! Voiko oliiviöljyä käyttää myös leivontaan ettei ainoastaan ruoanlaittoon. Kiitos vastauksestasi. Hyvää kesän odotusta.

kotikokki

Vastaus:

Hei, Oliiviöljy sopii hyvin suolaiseen leivontaan. Sen voimakkaan maun vuoksi en suosittele sitä makeisiin leivonnaisiin.

Kysymys:

Hei Teresa! Miten onnistuisin liivatelehtien kanssa, ettei lopputulos ole klimpikästä? Näin pääsi käymään hyytelökakun kanssa, johon keitettiin keltuaisia seokseksi ja lisättiin liivatelehdet (jäähtyneeseen seokseen).

Ulpu

Vastaus:

Moi! Lisää liivatteet vielä hieman lämpimään seokseen niin ne sulavat siellä tasaiseksi massaksi eivätkä klimppiinny.

Kysymys:

Myöhästyneet nimipäiväonnittelut tv raikka

Raimo

Vastaus:

Kiitos!

Kysymys:

Onko munakas sama kuin omeletti?

Niku

Vastaus:

Moi! Kyllä vain, samasta ruoasta on kyse!

Kysymys:

Saisiko tippaleipien ohjeen mtv 3 nettisivulle. Olen etsinyt joka paikasta eikä sitä tahdo löytyä. kiitos.

salla

Vastaus:

Moi! MTV3.fi:n ruokasivuilta sellainen kuulemma jo löytyy! Nyt vain etsimään siis!

Kysymys:

Sopiiko lasagne juhliin?

lasagnesta pitävä

Vastaus:

Moikka! Totta kai se sopii! Juhlissa tarjottava ruoka saa olla juhlien järjestäjän oloista ja näköistä!

Kysymys:

Onko sinulla antaa ohjetta kasvissyöjän voileipäkakkuun?

hemmu

Vastaus:

Moi! Käytä täytteinä esim. pikkelssiä (itse tehty on parasta), sienisalaattia, aurinkokuivattujatomaatteja, artisokansydämiä, oliiveja ja erilaisa jusutoja. Sidosaineeksi sopivat tuorejuustot, ranskankerma ja majoneesi.

Kysymys:

Moi teresa, kuka teillä tekee ruokaa kotona?

masa

Vastaus:

Moi! Voi kun ei ole vaihtoehtoja! Minä se siellä kokkaan, mutta onneksi Vilma ja Aku ovat innokkaita pikkuapulaisia!

Kysymys:

Mitä juotavaa voisi tarjota vappuna tortilojen kanssa?

niiskuneiti18

Vastaus:

Moi! Itse uskon kuohujuomien voimaan läpi koko vapun! Hyvä punaviini sopii sitten muina aikoina! Niin ja olut myös...itse kun en vain juo olutta ollenkaan.

Kysymys:

mitä ruokaa teette vapuksi?

osku-pupu-546

Vastaus:

MOi! Huomenna Ruokalassa kokataan suolaisia vappuvohveleita ja parsakaali-perunasalaattia! Kannattaa katsoa!

Kysymys:

Milloin alkoi ruuan laitto kiinnostaa ammattina??

Jarmo

Vastaus:

Moikka! Ruoka on kiinnostanut aina ja kiitos geenieni olen voinut tutustua ruokaan ilman suurempia rajoitteita. Tutustuminen johti rakastumiseen ja sillä tiellä olen ollut jo ainakin 20 vuotta!

Kysymys:

Jokos Teresalla on vappuheila..? No entäs helluntai??

antti

Vastaus:

Heippa! Eipä ole heiloja! Hommaa on kyllä ollut riittävästi, kiitos Vilman 5 v. ja Akun 3 v.!

Kysymys:

Voiko munakkaaseen laittaa munalikööriä?

lAISKApOIKA

Vastaus:

Moi! Varmasti voi laittaa mutta ehkä mieluummin makeaan munakkaaseen!

Kysymys:

Mikä olis ei lihottava lounas mut millä jaksaisi koko päivän?

lounaalle menossa

Vastaus:

Kokeile tummasta pastasta valmistettua pastasalaattia, jossa on runsaasti kasviksia sekä kevyt oliiviöljy-sitruunamehukastike. Kuidut pitävät nälkää loitolla tehokkaasti.

Kysymys:

miten tehään lettuttaikina?

jou!!!!

Vastaus:

Moi, Esimerkiksi seuraavaan tapaan: sekoita litraan maitoa 5 dl jauhoja, 3 kananmuna, 0,5 dl sulatettua voita tai margariinia sekä 1 tl suolaa. Halutessasi voit lisätä myös ripauksen sokeria. Sekoita, turvota hetki ja paista letuiksi.

Kysymys:

Moi Teresa! :) Mitä terveellistä ja kevyttä välipalaa voisi koululainen nopeasti koulun jälkeen laittaa ja napostella?

Nälkäinen koululainen

Vastaus:

Moi! Jogurtista saa monenlaisia raikkaita ja täyttäviä juomia. Lisää jogurttiin hedelmiä, marjoja, mysliä tms. ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Juoman voi tehdä valmiiksi jo vaikkapa edellisenä iltana ja säilyttää jääkaapissa odottamassa nälkäistä koululaista!

Kysymys:

Mikä on hyvä vappun ruoka??

Sanna

Vastaus:

Moi! Vappu on klassisten kiusausten sesonkia! Toki erilaiset pikkupurtavat kuten katkaraputoastit, sillikaviaari, lohileivät jne. sopivat vappupöytään. Erilaiset piiraat ja piirakatkin ovat olleet yleisön suosiossa!

Kysymys:

Hei Teresa! Voiko voikukista tehdä simaa? vai muistanko väärin...

Hellu

Vastaus:

Moi, Kyllä voikukista voi tehdä juomaa siman tapaan. Fariinisokeri kannattaa silloin korvata valkealla sokerilla ja sitruuna voi käyttää hieman säästeliäämmin niin se ei peitä voikukan henoa makua. Juoman tekoon sopivat parhaiten juuri nousseet varhaiset voikukat.

Kysymys:

Voiko herneen versoja pakastaa? Vai miten niitä saa aina olemaan kotona?

Riitta

Vastaus:

Hei, Herneenversot kyllä kärsivät pakastamisesta mutta niitä voi helposti kasvattaa itse. Levitä ohut multakerros tarjottimelle tai vastaavalle ja levitä päälle liotetut herneet. Laita herneiden päälle ohut kerros multaa. Pidä kosteana ja odota 'sadonkorjuuta'!

Kysymys:

Olen keittänyt pikkuiselleni (2,5 v) aina liha- ja kasvisliemen itse. Keittäminen on aikaavievää ja melko kallistakin. Lientä kun tarvitaan jos johonkin reseptiin. Onko olemassa helpompaa lisäaineetonta (glutamaatitonta) vaihtoehtoa perinteisille kuutioille?

Potka

Vastaus:

Hei, Ainakin K-ryhmän suurimmissa marketeissa sekä Stockmanneilla on tarjolla Sukulan Jyrkin Via-tuotemerkkisiä valmiita liemiä 1 litran tetrapakkauksissa. Nuo liemet ovat lisäaineettomia ja heti käyttövalmiita!

Kysymys:

Erilaiset ns. kiusaukst ovat kivoja ruokia, voiko sellaisen tehdä esim. suppilovahveroista ja onko siihen lisukkeeksi suosituksia?

Caren

Vastaus:

Moi! Kyllä vain, suppilovahverot sopivat kiusauksiin todella hyvin. Kuullota pannulla sipulisilppua ja lisää joukkoon sienet (pakastetut ja sulatetut) Mausta suolalla ja pippurilla sekä esim. timjamilla. Laita vuokaan kerroksittain sieniseosta ja perunasuikaleita, kermaa päälle ja 200 asteisessa uunissa n. 40-50 min. Sienien joukkoon sopii hyvin vaikkapa pekoni, jonka voi ruskistaa sipulin ja sienien kanssa samalla pannulla, ruskistettu jauheliha tai palvikinkkusuikaleet.

Kysymys:

mikä on lempiruokasi?

kokki3

Vastaus:

Moi! Tätä on kysytty minulta melko usein...enkä edelleenkään pysty sanomaan lempiruokaani! Niin usein sitä törmää ihaniin uusiin makuihin ja ruokiin. Muutamia suosikkejani on itse kokonaisena uunissa paistettu tai grillattu broileri, sinisimpukat valkoviinissä maalaisperunoiden ja valkosipulimajoneesin kera eikä mikään voita itse tehtyä tuoretta pestokastiketta tuorepastan kera. Joskus taas tuntuu että lihakeittoa ei mikään voita!

Kysymys:

Mitä juomaa kannattaa tarjota thai-ruuan kanssa?

syöjä

Vastaus:

Moi, Thai- ruoalle sopii erinomaisesti olut. Thai- ravintolat tarjoavat esim. thai-oluita. Voit kokeilla myös hedelmäisiä ja mausteisia valkoviinejä, jotka sopivat reilusti maustetuille ruoille.

Kysymys:

Hei Teresa! Olisiko sinulla kivaa ja raikasta drinkkireseptiä vapulle? Sellaista mikä ei olisi liian alkoholipitoinen ja joka olisi jollain tavalla uusi juttu? Esim. joku kupliva mutta ei makea juoma?

venezia

Vastaus:

Moikka! Varsinaista drinkkiä ei nyt tule mieleen, mutta kokeilin tuossa taannoin melkoisen hyvää boolia! Aineksina oli sitruunalla maustettua votkaa, Alkosta saatavaa vahvaa päärynäsiideriä, päärynän makuista kivennäisvettä, vähän spriteä sekä päärynämehua. Ainakin vieraat tykkäsi ja minä myös! Booli kannattaa muuten aina sekoittaa niin, että vahvaa alkoholia on 1 osa ja lantrinkia 6 osaa. Tässä reseptissä ota huomioon myös siiderin osuus alkoholina.

Kysymys:

Mistä johtuu ajottain kesäkurpitsan kuoren paha maku?

Birgitta

Vastaus:

Hei, Kasviksien viljelyssä käytetään tapauksesta ja tuottajasta riippuen erilaisia lannoitteita ja torjunta-aineita yms. Tämä ei ole vahvinta alaani, mutta voisin kuvitella, että etenkin torjunta-aineista saattaa vihanneksiin jäädä sivumakua. Pese vihannekset aina huolellisesti tai osta luomua!

Kysymys:

Hei Teresa! Miksi kaupan simat ovat niin pahanmakuisia? Miksi niitä ei tehdä kotisimanmakuisia, jos ei viitsi/halua/ ei osaa tehdä simaa?

Titi

Vastaus:

Heippa! Yleensähän on niin, että teolliset tuotteet maistuvat erilaiselta kuin kotona valmistetut vertaa esim. makaronilaatikko. Valmiit simat ovat enemmän virvoitusjuomatyyppisiä juomia, joiden tulee kestää pullossa pitkiä aikoja. Siksi niihin lisätään valmistuksessa lisäaineita, joita ei käytetä kotioloissa. Nekin jollain tavalla saattavat vaikuttaa siman makuun. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että itse tehty sima on se ainoa oikea, eikä oikotietä onneen löydy tässäkään asiassa!

Kysymys:

Hei! Vappu lähestyy ja ystäviä tulee luokseni juhlimaan. Mikä olisi nopeaa ja vappuista purtavaa ja jos sää sallii, myös ulkogrilli on käytössä?

natsku

Vastaus:

Moi! Kokeile vaikka hampurilaisia! Voit viipaloida tomaatit, suolakurkut, sipulit yms. valmiiksi sekä sekoitaa pari kastiketta. Tee vaikkapa yksi majoneesipohjainen ja yksi ranskankermapohjainen. Tee jääkaappiin valmiiksi jauhelihapihvejä ja grillaatkaa niitä sitten yhdessä pihalla. Sämpylät voi lämmittää uunissa. Näin yhdistyy hyvä ruoka, yhdessä tekeminen ja rentomeininki! Näin se tunti vierähti...Kiitos kysymyksistä ja oikein lupsakkaa Vappua kaikille!

Terkuin, Teresa

Lue myös:

    Uusimmat