Teresa ja leipäkisan parhaimmistoa; pähkinä-vuohenjuustopatongit ja palsternakkasisarukset

Palsternakkasisarukset

  • 5 dl omenamehua
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 2,5 dl palsternakkaraastetta
  • 1,5 dl porkkanaraastetta
  • ½ dl persiljaa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 9-10 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Lämmitä omenamehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää siirappi, suola, juuresraasteet, persilja, leseet sekä ruisjauhot. Sekoita tasaiseksi velliksi ja alusta taikinaan vehnäjauhoja pienissä erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä ne tangoiksi. Leikkaa molemmat tangot 15-20 pieneksi palaksi ja pyöritä ne sämpylöiksi. Asettele sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle vieretysten. Kohota sämpylät liinan alla ja voitele sitten niiden pinta vedellä. Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Pähkinä-vuohenjuustopatongit

  • ½ l vettä
  • 50 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 150 g vuohenjuustoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja paprikajauhe. Alusta taikinaan vehnäjauhoja kunnes se on sopivan kiinteä. Lisää taikinaan lopuksi öljy. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta sekä murennettua vuohenjuustoa. Kääri levyt rullalle patongin muotoon ja anna niiden kohota n. 15 minuuttia. Paista patonkeja 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Reseptit: Ruokalan katsojakilpailu

Lue myös:

    Uusimmat