Teollisuuden alakulo jatkuu – tilausten arvo laskenut jo kesästä saakka

16:57
Uutisissa aiemmin: Teollisuusliiton hallitus hyväksyi vientiliittojen neuvotteleman sopimuksen – Aalto: "Kattaa inflaation ja ostovoima paranee"

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli marraskuussa reilut 11,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Tilastokeskus. Tammi-marraskuun aikana tilausten arvo väheni 2,1 prosenttia edellisvuodesta.

Suunta on ollut alaspäin kesästä lähtien, sillä edellinen kasvun kuukausi oli heinäkuussa.

Tilausten arvo laski kaikilla toimialoilla paitsi kemianteollisuudessa, jossa kasvua kertyi 6,9 prosenttia vuodentakaisesta. Paperi- ja kartonkituotteiden toimialalla tilaukset laskivat 13 ja metalliteollisuudessa 14,1 prosenttia.

Tilausmäärät vaihtelevat suuresti

Teollisuuden tilausmäärät vaihtelevat voimakkaasti kuukaudesta toiseen, sillä suuret tilaukset kohdistuvat vain sille kuukaudelle, jolloin ne tehdään.

Teollisuustuotanto sitä vastoin kasvoi marraskuussa 1,3 prosenttia lokakuuhun verrattuna ja oli vuoden 2018 marraskuuhun verrattuna 3,7 prosenttia plussalla. Tammi-marraskuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 2,2 prosenttia.

Eniten kasvua oli sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, jossa tuotanto kasvoi edelliskuukaudesta 6,7 prosenttia. Kaivostoimialalla laskua kertyi 8,7 prosenttia.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja