Telian toimitusjohtaja iloitsee Bonnier Broadcastingin kaupasta: "Meistä tulee pohjoismainen edelläkävijä"

Telia ostaa Bonnier Broadcastin – Euroopan komissio on hyväksynyt myynnin tietyillä ehdoilla 1:30

Telia Companyn vt. toimitusjohtaja Christian Luiga iloitsee Euroopan komission ratkaisusta hyväksyä Telia Companyn ja Bonnier Broadcastingin välinen yrityskauppa.

Kauppaan sisältyvät suomalaisen MTV:n lisäksi ruotsalainen TV4 sekä maksu-tv C More.

– Tämä on tärkeä virstanpylväs Telia Companylle, sillä meistä tulee pohjoismainen edelläkävijä, kun yhdistämme korkeatasoiset sisällöt ensiluokkaisiin yhteyksiin, vt. toimitusjohtaja Christian Luiga kertoo.

– Odotan innolla, että saamme kaupan päätökseen ja voimme todella aloittaa yhteistyön uusien kollegojemme kanssa tarjotaksemme parhaita sisältöjä ja viestintäpalveluita Pohjoismaissa ja Baltiassa, Luiga jatkaa.

Myös Telia Companyn hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling on tyytyväinen ratkaisuun.

– Uutena omistajana haluamme myös varmistaa, että journalistinen riippumattomuus toteutuu medialiiketoiminnassa niin omistajan, hallituksen kuin yhtiön johdon toimesta, Ehrling toteaa.

Kauppa vahvistaa Telian asemaa Suomessa ja Ruotsissa niin uutisten, urheilun, viihteen kuin laatudraamankin osalta.

EU-komissio hyväksyi myynnin EU:n sulautuma-ajatuksen nojalla. Hyväksynnän edellytyksenä on, että Telia noudattaa tiukasti tarjoamaansa sitoumuspakettia.

– Tänään tehdyllä päätöksellä varmistetaan, että suomalaiset ja ruotsalaiset saavat edelleen käyttöönsä heille tutut perinteisen television ja internetin välityksellä tarjottavat televisiokanavat ja audiovisuaalisen sisällön, kertoi kilpailupolitiikasta vastaava komissaari Margrethe Vestager.

MTV Oy on osa Bonnier Broadcastingia. ​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat