Telia toi eSIM-tuen uusille iPhoneille

Telia tukee nyt Applen uusien iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelinten sekä myös tällä viikolla julkistettujen 11 ja 12,9 tuuman iPad Pron sisältämää digitaalista eSIM-korttia.

Tämä tarkoittaa, että edellä mainituissa laitteissa voi nyt ottaa käyttöön Telian liittymän ilman fyysistä SIM-korttia. eSIM-palvelun aktivointi tulee tehdä Telian asiakaspalvelun kautta tai Telia Kaupassa. Näistä asiakas saa QR-koodin, jota tarvitaan eSIMin käyttöönoton yhteydessä. Lisäksi laitteeseen vaaditaan viimeisin iOS 12.1 -käyttöjärjestelmäversio.

eSIMin rinnalla iPhoneissa ja iPadeissa voi käyttää toista tavallista, fyysistä nanokokoista SIM-korttia, joten uuden ratkaisun myötä myös iPhonet mahdollistavat nyt Suomessa kahden liittymän yhtäaikaisen käytön, esimerkiksi henkilökohtaisen ja työliittymän samassa laitteessa.

Telian mukaan se ei voi vielä taata uuden palvelun toimivuutta sataprosenttisesti, joten Applen eSIMin käyttö tapahtuu ”niin sanotusti omalla vastuulla” eikä palvelu ole vielä Applen sertifioima.

Telia toi jo aiemmin Suomessa eSIM-tuen myös Samsungin uudelle Galaxy Watch -älykellolle. Apple Watchin toistaiseksi vain ulkomailla myytävien eSIM-versioiden tuesta Telia kertoo, että ”tässä vaiheessa ei tullut tukea Apple Watchille mutta tiedotamme jos/kun asia myöhemmin etenee”.

Lisäksi tällä hetkellä eSIMille ei saa käyttöön mobiilivarmennetta.

Apple tarjoaa sivuillaan tietoja ja ohjeita kahden SIM-kortin käytöstä iPhoneissa. Molemmilla puhelinnumeroilla voidaan soittaa ja vastaanottaa äänipuheluita sekä lähettää ja vastaanottaa teksti- ja multimediaviestejä. Kerrallaan iPhone voi kuitenkin käyttää vain yhtä mobiilidataverkkoa. Asetuksista voi valita kumpaa SIM-korteista eli liittymistä haluaa käyttää tiedonsiirtoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja