Mainos

Telia paljasti: nuoret asiakkaat käyttävät kolminkertaisesti mobiilidataa – ja hankkivat keskimääräistä kalliimpia älypuhelimia

Telia on kertonut nuorten puhelimen käytöstä.

Telian mukaan 18–25-vuotiaat suomalaisnuoret ovat aivan omaa luokkaansa mobiilidatan kulutuksen osalta. Nuoret käyttävät noin 30 gigaa datasiirtoa kuukaudessa, kun keskimäärin suomalaiset käyttävät kuukauden aikana noin 10 gigaa dataa.

Yllättäen puheluiden ja tekstiviestien määrät eivät kuitenkaan merkittävästi eroa muusta väestöstä. ”On myytti, että suomalaisnuoret eivät enää soittaisi perinteisiä puheluita. Nuoret puhuvat keskimäärin 180 minuuttia kuukaudessa, vain 10 minuuttia vähemmän kuin muu väestö. Tekstiviestejä nuoret lähettävät vähemmän kuin muut, noin 18 kappaletta kuukaudessa, kun muu väestö lähettää viestejä keskimäärin 35 kappaletta kuussa.Tekstiviestien määrä on laskenut tasaisesti vuosikymmenen alusta lähtien”, kertoo Petri Lindqvist Telialta.

Telia on kertonut samalla myös 18-25-vuotiaiden asiakkaidensta ostetuimmista puhelimista joulukuussa 2017.

 1. Apple iPhone X
 2. Huawei Honor 9
 3. Samsung Galaxy S8
 4. Apple iPhone 8
 5. Apple iPhone 8 plus
 6. Samsung Galaxy S8+
 7. Huawei Honor 8
 8. Apple iPhone 7
 9. Samsung Galaxy S7
 10. Samsung Galaxy S7 edge

Verrattuna kaikkien asiakkaiden osalta myydyimpiin puhelimiin, painottuvat nuorille myydyimpien listalla kalliimmat älypuhelimet, kuten Applen, Hororin ja Samsungin huippumallit.

”Nuorten aktiivinen mobiilipalveluiden käyttö näkyy myös siinä, että nuoret ovat valmiita investoimaan laadukkaisiin puhelimiin. Myydyimpien puhelinten listalle nousee ainoastaan valmistajien uusimpia lippulaivamalleja. Joustavat maksuvaihtoehdot ovat tärkeässä roolissa arvokkaita puhelimia hankittaessa, ja yhä useampaan hankitaan myös erillinen vakuutus.”

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.