Mainos

Tekstiiliopiskelijoiden innovatiiviset lopputyöt

Varma kevään ja kesän merkki on koulujen päättyminen. Pikkutyttönä laulettiin Suvivirttä ja näin aikuisempana on aika iloita vaikkapa Taideteollisen Korkeakoulun kandidaatin opinnäytetöistä.

Ohjaajansa, tekstiilisuunnittelija Elina Heleniuksen vetämällä kurssilla muotoilun opiskelijoille annettiin lähes vapaat kädet, lopputulokset ovatkin innovatiivisuutta parhaimmillaan. Vai mitä sanotte esimerkiksi Anna-Leena Raidan paperinarusta kudotuista lampunvarjostimista – Light is my love, shadow is the challenge.

Hanna Kurkela lähti haastamaan työssään perinteistä suomalaista tekstiilimaailmaa ja tuloksena oli Suomen Käsityön Ystäville suunniteltu kolmen ryijyn sarja, jossa on kuvattu kaupunkimaisemia.

Uni ja Brasilialaisen Tribalistas-yhtyeen musiikki innoitti Miia Wadea. Um Sonju -mallisto on suunniteltu kestävää kehitystä silmällä pitäen ja kangasvalinnoissa on otettu huomioon ekologisuus.

Kuin sokerina pohjalla on Tia Taivalmäen virkkaamalla toteutetut matot. Aika näyttää päättyvätkö työt jopa tuotantoon, mutta tässä vaiheessa ne ainakin ovat inspiroineet tekijöitään.

Ryhmän kotisivut netissä: www.fourfun.net
Toimittaja: Laura Ruohola

(T.i.l.a. 25.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.