Tekoäly voi tunnistaa ihosyövän jopa tehokkaammin kuin lääkärit

3:49

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan tekoäly voi olla parempi tunnistamaan ihosyövän kuin kouluttautuneet ammattilaiset. Ensimmäistä kertaa tekoäly on voittanut ihmiset, kertoo CBS News.

Katso yllä olevalta videolta, millaisiin luomiin on syytä kiinnittää huomiota!

58 dermatologia 17 eri maasta laitettiin tutkimaan ihosyöpää tekoälyä vastaan. Lääkäreille näytettiin 100 kuvaa erilaisista ihomuutoksista, joista tutkijoiden piti tunnistaa pahalaatuiset kasvaimet. Samalla piti myös arvioida, miten potilaan tilanne hoidettaisiin.

Convolutional neural network eli CNN-metodilla toimiva syvän oppimisen tekoäly taas sai 300 kuvaa erilaisista ihon muutoksista tutkittavakseen. CNN on tehokas koneoppimisen työkalu, joka opettaa itseään niiden asioiden perusteella, joita se on nähnyt.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että dermatologit tunnistivat keskimäärin 87 prosenttia melanoomasta. CNN kuitenkin onnistui pärjäämään paremmin ja tunnistamaan jopa 95 prosenttia pahalaatuisista kasvaimista.

Tutkijat eivät ole kuitenkaan sitä mieltä, että tekoälyn pitäisi korvata lääkärit, vaan he uskovat, että teknologiasta voisi olla apua syöpien tunnistamisessa. Vielä on kuitenkin paljon matkaa ja ongelmia ratkaistavana, jotta tekoälystä voisi tulla lääkärien ahkerasti käyttämä työkalu.

Lähteet: CBS News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja