Teknavi Münchenissä: ajossa jokamiehen muskeliauto

Ford Mustang on legendaarinen jokamiehen muskeliauto. Ensimmäinen malli esiteltiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1964, mutta autoa ei ole koskaan ennen tuotu tehtaan toimesta Eurooppaan.

Nyt tuonti aloitetaan Eurooppaan, ja Teknavi pääsi ensimmäisten joukossa tutustumaan uutuuksiin Münchenissä. Saimme ensimaistiaiset uudesta avo-Mussesta 2,3-litraisella EcoBoost-turbokoneella varustettuna.

Moottori on käyttöominaisuuksiltaan mainio, mutta ongelmaksi muodostuvat mielikuvat ennen kaikkea muhkeista äänistä, joita neloskone ei tarjoa. Katto kiinni sisälle kuuluu pääasiassa ääniä kaiuttimista ja katto auki ajettaessa äänimaailmaa hallitsee turbon ääni.

Mielikuvat saavat vastetta, kun pellin alta löytyy perinteinen vapaasti hengittävä 5,0-litrainen V8. Äänimaailma on tyhjäkäynnillä ja matalilla kierroksilla rauhallisen lotkottava, ja muuttuu korkeammalla määrätietoiseksi. Reilun 400 hevosvoiman myötä suorituskyky vastaa paremmin ulkonäön luomia odotuksia.

Mustangin suurin valttikortti on hinta. EcoBoost lähtee mukaan noin 52000 eurolla ja todellista Amerikan mieninkiä veekasin muodossa saa 76000 eurolla.

Lue myös:

    Uusimmat