Kun kello lähestyy iltapäivän tunteja, alkaako mielesi tehdä pullaa, suklaapatukkaa tai keksejä? Et ole yksin.
Iltapäiväisen kahvitauon aikana moni heittää dieettinsä romukoppaan ja nautiskelee munkkipossun tai suklaapatukan. Tutkimuksen mukaan ilmiössä ei ole kyse yksittäisen ihmisen mielenlaadun heikkoudesta: ennen illallista nautitut ruoat ovat jopa 16 prosenttia epäterveellisempiä kuin aamiainen
Massive Health tutki tuhansien ihmisten ruokailutottumuksia viiden kuukauden ajan, kertoo Daily Mail. Tutkimuksessa havaittiin, että nauttimamme ruoan terveellisyys putoaa yli prosentilla jokaista päivän kulunutta tuntia kohti.
Tutkimuksen mukaan aterioiden väliin jättäminen, liian vähäinen syöminen tai liikunnan harrastaminen ilman kunnon ruokailua lisää ruokahaluun vaikuttavan greliini-nimisen hormonin tuotantoa. Hormoni saa näläntunteen kasvamaan hallitsemattomasti, jolloin ihminen syö mitä tahansa tarjolla olevaa.

