Pääsiäisen menoliikenne alkaa – perinteinen Operaatio Pajunkissa on tienkäyttäjän turvana

Autoliiton tiepalvelu Operaatio Pajunkissa on jälleen autoilijoiden turvana pääsiäisliikenteessä. Päivystys on tehostettu vapaaehtoisten tiepalvelumiesten voimin.

Jo perinteeksi muodostunut operaatio aloitetaan kiirastorstaina 29.3. pääsiäisen menoliikenteen alkaessa. Tehostettu tiepalvelu jatkuu pääsiäismaanantaihin 2.4. saakka. Apua voi hälyttää paikalle Autoliiton yleisen tiepalvelun numerosta 0200 8080 (1,95 €/min + pvm tai mpm, jonotus on maksuton). Autoliiton jäsenille ja Plus-jäsenille ovat omat lisämaksuttomat palvelunumeronsa, jotka löytyvät jäsenkortista.

Autoliitto muistuttaa pääsiäisautoilijoita varautumaan talviseen keliin talvirenkailla. Kesärenkaita ei kannata vielä vaihtaa, koska tienpinnat ovat yleisesti liukkaita varsinkin aamuisin. Myös päivisin liukkaita kohtia voi olla esimerkiksi varjokohdissa ja illalla sulamisvedet voivat aiheuttaa jäisiä yllätyksiä.

Asianmukaisten renkaiden lisäksi kuljettajilta edellytetään lisäksi varovaisuutta ja malttia. Pääsiäisliikenteessä on hyvä asennoitua kärsivällisesti jonottamiseen. Ohittelulla voitettu aika on usein merkityksetön ja se saattaa pahentaa ruuhkaa entisestään. Tasainen, sujuva eteneminen riittävine turvaväleineen toimii kokonaisuutena paremmin myös turvallisuuden ja mukavuuden kannalta.

Myös nykyteknologiaa kannattaa hyödyntää pidemmillä matkoilla. Vaikka reitti olisi tuttu, kannattaa hyödyntää modernien navigaattoreiden aktiivisia ominaisuuksia TMC-ominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista välttää reitille sattuvat häiriötilanteet.

Lähde: Autoliitto ja Liikenneturva
Kuvat: Mikko Autio

Teknavin uudet 15. tuotantokauden jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja