Teemu Suninen ajaa Rovaniemen MM-rallissa

3:03
Video: Teemu Suninen rysäytti hurjan näköisesti tieltä Monte Carlon rallin avauspätkällä.

Teemu Suninen vahvisti keskiviikkona, että hän on mukana kauden toisessa MM-rallissa Rovaniemellä.

MM-kausi jatkuu helmikuun lopussa Lapin lumiränneissä. Suninen starttaa kilpailuun M-Sport Fordin kalustolla.

Suninen ajaa tänä vuonna vain osittaisen kauden Fordin WRC-autolla. Suninen rysäytti rajusti ulos kauden avanneessa Monte Carlon rallissa heti ensimmäisellä erikoiskokeella, mikä oli valtava takaisku suomalaiskuskille ja brittitiimille.

– Tunturi on vielä kysymysmerkki, että mitä siellä tapahtuu ja mitä tullaan ylipäätään ajamaan sekä mikä on tilanne Englannissa. Koko ajan menee maa enemmän kiinni ja kiinni. Tilanne tulee olemaan jatkossakin erittäin haastava, Suninen totesi ulosajonsa jälkeen MTV Urheilulle.

Suninen on kuitenkin lähtöviivalla, kun historian ensimmäinen Rovaniemen MM-ralli starttaa reilun kahden viikon kuluttua.

– Kotiralli on pian edessä arktisissa maisemissa. Minulla ei oikeastaan ole kokemusta siitä rallista, joten ei voida puhua todellisesta kotiedusta. Kisasta tulee kunnon talvirallihaaste, Suninen kertoo Facebook-sivuillaan.

Suninen oli mukana Tunturirallissa vuonna 2014 Ford Fiesta R2 -autolla, jolla hän ajoi kahdeksanneksi SM3-luokassa. Kyseessä oli jokelalaisen ensimmäinen kisa rallin SM-sarjassa. Sittemmin Suninen ei ole kilpaillut Rovaniemellä.

Suninen ei vahvistanut, millä kalustolla hän kilpailee napapiirillä, mutta mitä todennäköisimmin hän saa alleen Ford Fiesta WRC:n. Tallikaverina ajaa brittikuski Gus Greensmith, joka osallistuu tänä vuonna jokaiseen MM-osakilpailuun Fiesta WRC:llä.

Rovaniemellä nähdään varmuudella kaksi suomalaista WRC-kuljettajaa. Kalle Rovanperä lähtee Toyotalla jahtaamaan uransa ensimmäistä voittoa MM-sarjassa.

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.–28. helmikuuta. Kilpailun osallistujalista julkaistaan viimeistään perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja